` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'McDeath' duikt plotseling ook op in Nederland
ROTTERDAM, 9 AUG. Het grootste uitvaartconcern ter wereld, Service Corporation International (SCI), heeft onlangs in stilte een bruggenhoofd gevestigd in Nederland. Naar pas afgelopen week bekend is geworden heeft SCI, bijgenaamd 'McDeath', de uitvaartactiviteiten van GWE Beheer in Zeist overgenomen. Over de hoogte van het overnamebedrag willen beide partijen geen mededelingen doen.

Feyenoord weigert langer vandalisme te tolereren
ROTTERDAM, 9 AUG. Feyenoord weigert dit seizoen nog langer te communiceren met vandalen. Voorzitter J. van den Herik kondigde gisteren harde maatregelen aan tegen het supportersgeweld naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens een oefenwedstrijd vorige week tegen AA Gent. ,,We zullen niet schromen bij een eerstkomende onregelmatigheid in een bepaald vak meteen alle clubcards te laten blokkeren en vervolgens ook nog eens alle boetes van de KNVB en de UEFA door te berekenen.''

Bonn en Parijs hervatten relaties met Bosnië
HAMBURG/PARIJS, 9 AUG. Duitsland hervat vandaag de diplomatieke contacten met Bosnië. Minister van Buitenlandse Zaken Kinkel maakte dit in een vooraf vrijgegeven vraaggesprek met Bild am Sonntag bekend. Frankrijk zette dezelfde stap vrijdagavond. De meeste Westerse landen hadden hun betrekkingen met Bosnië bevroren uit ergernis over de stammenstrijd in Sarajevo over onder meer diplomatieke posten. De leiders van de Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims bereikten hierover vrijdag een akkoord onder leiding van de Amerikaanse bemiddelaar Holbrooke.

'Politie Karadzic moet aan banden'
SARAJEVO, 9 AUG. De NAVO wil de speciale politiemacht van de Bosnische Serviërs, die van oorlogsmisdaden verdachte leiders als Radovan Karadzic bewaakt, aan banden leggen. Die politiemacht is ,,een soort pretoriaanse garde'', zo zei gisteren een NAVO-woordvoerder in Sarajevo.

Benzine weer twee cent goedkoper
ROTTERDAM, 9 AUG. Benzine wordt maandag twee cent goedkoper. De prijs van diesel verandert niet. Maandag jl. ging de benzineprijs nog met twee cent omhoog. Woensdag meldde Shell een verhoging van vier cent. Door dalende prijzen op de wereldmarkt besloot Shell weer twee cent omlaag te gaan. Een liter Euro ongelood kost maandag 2,26, super ongelood 2,31 en super met loodvervanger 2,38.

Mogelijk weer verstervingsgeval
EINDHOVEN, 9 AUG. De Inspectie voor de Gezondheidszorg in Brabant stelt op verzoek van het openbaar ministerie een nieuw onderzoek in naar een mogelijk geval van versterving in verpleegtehuis De Weerde in Eindhoven. Volgens familieleden werd tegen haar uitdrukkelijke wens versterving toegepast bij een 81-jarige vrouw, die op 28 maart overleed nadat ze met ernstige uitdrogingsverschijnselen was opgenomen in een ziekenhuis.

Uitstel uitspraak over Schiphol
HAARLEM, 9 AUG. De beperkende maatregelen die Schiphol het vliegverkeer heeft opgelegd, worden opgeschort tot volgende week vrijdag. Dat bepaalde gisteren de president van de rechtbank in Haarlem. Volgende week zal hij uitspraak doen in het kort geding dat een aantal luchtvaartbedrijven tegen Schiphol had aangespannen.

Wijdenbosch: trek arrestatiebevel in
DEN HAAG, 9 AUG. De Surinaamse president Wijdenbosch heeft de Nederlandse regering in een brief aan minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) gevraagd het arrestatiebevel tegen voormalig legerleider Desi Bouterse in te trekken. Van Mierlo zal pas na het weekeinde op dit verzoek reageren.

NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)