U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De omroepen en het internet


Tussen de programma's door verwijzen omroepen steeds vaker naar hun website voor meer informatie. Zo noemt de VPRO regelmatig het Internetadres van Zomergasten, de interviewreeks die dit jaar door Wim T. Schippers wordt gepresenteerd. Vijf gasten worden een avondlang geïnterviewd aan de hand van zelfgekozen filmbeelden.

De eerste genodigde (3 augustus) is de jazzmusicus Candy Dulfer. Haar uitzending bestaat o.a. uit journaalfragmenten van de Bijlmerramp. Twee weken later, na K. Schippers, vertoont Arnon Grunberg scenes uit Die Blechtrommel, Betty Blue, Angst essen Seele auf en Le mari de la coiffeuse. De week daarop geeft wetenschapsfilosoof Jaap van Heerden inzicht in het menselijk gedrag naar aanleiding van De Vakantieman en de Honeymoonquiz. De vijfde gast is nog onbekend.

Het radio 3-programma Koudzweet laat via de site een aantal oude afleveringen over Britpop horen in RealAudio. Het Lowlands-festival in augustus wordt door Koudzweet integraal uitgezonden. Luisteraars kunnen op de site alvast een programma samenstellen uit nummers van groepen die op het festival optreden. De virtuele jukebox speelt de liedjes achter elkaar af. Wie nog meer wil horen, kan bij de Geluidswal terecht voor 24 uur per dag rap, rock, pop, punk, trash en techno.

Het Jeugdmenu biedt behalve spelletjes, kleurplaten en quizzen een uitgebreid kindertheaterprogramma voor deze zomer. De zevendelige serie TamTam neemt een kijkje achter de schermen bij een aantal theatergroepen.

www.vpro.nl

NRC Webpagina's
26 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)