` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Milieubeweging wil verlenging van Schipholdebat
DEN HAAG, 14 JUNI. De milieubeweging vindt het ,,onaanvaardbaar'' dat de discussie over de toekomst van de luchtvaart over enkele weken wordt beëindigd. Dit zegt W. Duyvendak van de Vereniging Milieudefensie. Volgens hem ,,dreigt een conflict met het kabinet'' als de discussie over nut en noodzaak van groei van de luchtvaart, niet met enkele maanden wordt verlengd.

Weer milieuproblemen bij tanker cleaning
ROTTERDAM, 13 JUNI. Er zijn opnieuw problemen gerezen rond het failliete Tanker Cleaning Rotterdam (TCR). Het ministerie van VROM heeft het bedrijf Dapemo VVW, dat de havenontvangstinstallatie van TCR heeft overgenomen, gesommeerd om voor 1 juli de chaotische administratie op orde te brengen. Verschillende keren is het bedrijf betrapt op het lozen van afvalwater. De economische politierechter veroordeelde VVW hiervoor vorige maand tot een boete van 54.500 gulden.

Opdracht fotografie
ROTTERDAM, 14 JUNI. Onder de titel 'Document Nederland' gaan NRC Handelsblad en het Rijksmuseum Amsterdam jaarlijks een fotograaf opdracht geven een journalistiek getint thema in beeld te brengen. De eerste opdracht is voor de fotografe Catrien Ariëns met als thema de zondag. Het resultaat wordt in april 1998 gepresenteerd in het Zaterdags Bijvoegsel en op een expositie in het Rijksmuseum. De foto's worden opgenomen in de collectie van de afdeling Nederlandse Geschiedenis van het Rijksmuseum.

Zestig doden bij brand in India
NEW DELHI, 14 JAN. Bij een brand in een overvolle bioscoop in de Indiase hoofdstad New Delhi zijn gistermiddag zeker zestig mensen om het leven gekomen. De meesten zijn gestikt. Meer dan 100 van de duizend bezoekers werden gewond. Oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting in een transformator.

Doodstraf voor T. McVeigh
DENVER, 14 JUNI. Een jury in de Amerikaanse stad Denver heeft Timothy McVeigh (29) gisteren ter dood veroordeeld voor het opblazen van een federaal gebouw in Oklahoma in april 1995, waarbij 168 mensen de dood vonden. De jury had elf uur overleg nodig voor zij tot haar uitspraak kwam. De verdediging had gepleit voor levenslange gevangenisstraf.

Ongeluk met veerboot Bangladesh
DHAKA, 14 JUNI. Zeker vijftig mensen worden vermist nadat een veerboot gisteren is omgeslagen op de Dhanu-rivier in Bangladesh. Tweehonderd van de 250 passagiers wisten zich te redden door naar de oever te zwemmen.

Chicago Bulls winnen
CHICAGO, 14 JUNI. Chicago Bulls heeft vannacht voor de vijfde keer in zeven jaar de Amerikaanse basketbaltitel gewonnen. In de zesde wedstrijd van de play-offs wonnen de Bulls voor eigen publiek met 90-86 van Utaz Jazz uit Salt Lake City. Chicago heeft nu een beslissende 4-2 voorsprong in de finale van de NBA.

Toeslag voor circa 582.000 huishoudens
DEN HAAG, 14 JUNI. Ongeveer 582.000 huishoudens kunnen voor half september een koopkrachttoeslag via de huursubsidie tegemoet zien. De toeslag bedraagt 100 gulden voor gezinnen en 50 gulden voor alleenstaanden. Het bedrag wordt alleen verstrekt aan personen onder de 65 jaar. Bejaarden krijgen per 1 juli een inkomensvoordeel door een extra belastingaftrek.

Rotterdam roept Peper ter verantwoording
ROTTERDAM, 14 JUNI. De fractieleiders van de vijf coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad blijven bij hun opvatting dat burgemeester Peper in de raad verantwoording moet afleggen over zijn rol in het conflict met korpschef Brinkman van de Rotterdamse politie. Peper reageerde afwijzend op de brief waarin de vijf fractieleiders op een dat in de raad aandrongen.

Volgende week publicatie niet-gemelde regels
DEN HAAG, 14 JUNI. Het kabinet zal volgende week vrijdagde lijst publiceren van wetten en regelingen waarvan de technische voorschriften niet zijn aangemeld bij de EuropeseCommissie. Dit deelde minister-president Kok gisteren meena afloop van de ministerraad.

NRC Webpagina's
14 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)