` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Twee jaar voorwaardelijk voor topspion Markus Wolf
BONN, 27 MEI. Markus Wolf (74), de meest gevierde spion uit de voormalige DDR, is vanmorgen veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Hillary: Nederlandse hulp is voorbeeld
AMSTERDAM, 27 MEI. De Amerikaanse First Lady Hillary Rodham-Clinton is vanochtend in Amsterdam aangekomen. In een toespraak op de Universiteit van Amsterdam zei ze dat de verbondenheid van Nederland met ontwikkelingshulp een voorbeeld is voor de rest van de wereld. Clinton zelf zou vanavond aankomen. Aanleiding voor het bezoek is de herdenking van de Marshall-hulp, kort na de oorlog.

Philips verkoopt belang in Bang & Olufsen
ROTTERDAM, 27 MEI. Philips verkoopt zijn belang van 25 procent in de Deense audio- en televisiemaker Bang & Olufsen voor ongeveer 160 miljoen gulden. Philips kocht het belang in 1990 voor honderd miljoen gulden. Het aandelenpakket wordt verkocht aan Bang & Olufsen Holding. Philips liet vanmorgen weten dat de samenwerking tussen beide bedrijven zal worden voortgezet.

'Ambassadeur in Moskou niet te handhaven'
DEN HAAG, 27 MEI. VVD-leider Bolkestein vindt dat de positie van de Nederlandse ambassadeur in Moskou, baron De Vos van Steenwijk, onhoudbaar is geworden na diens verzet tegen de uitbreiding van de NAVO. Als de ambassadeur zelf niet opstapt, moet minister Van Mierlo hem ontslaan.

Franse premier Juppé treedt af
PARIJS, 27 MEI. Alain Juppé heeft gisteren besloten af te treden als premier van Frankrijk, onafhankelijk van het resultaat van de tweede ronde van de parlementsverkiezingen komende zondag. Juppé trekt daarmee de consequentie uit de voor zijn centrum-rechtse coalitie teleurstellend verlopen eerste verkiezingsronde.

Chinees schip in beslag genomen
PEKING, 27 MEI. De Filippijnse marine heeft op 200 kilometer van de Filippijnse kust een Chinese vissersboot inbeslaggenomen en de 21 opvarenden gearresteerd. De vissers zouden zich in zeegebied hebben bevonden dat zowel door de Filippijnen als China wordt opgeëist.

OV-weekkaart toch mogelijk
DEN HAAG, 27 MEI. Minister Ritzen wil uitwonende studenten die ver van hun universiteit wonen, stage lopen in een andere stad of vakken volgen op twee universiteiten alsnog laten kiezen voor een OV-weekkaart vanaf november 1998. Wel moeten ze dan maandelijks ongeveer 25 gulden bijbetalen.

Brenda Schultz naar tweede ronde
PARIJS, 27 MEI. Brenda Schultz-McCarthy heeft vanmiddag de tweede ronde bereikt van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. Schultz, versloeg de Tsjechische Lenka Cenkova met 6-3 en 7-5.

NRC Webpagina's
27 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)