U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vier opdrachten voor Photowork(s)

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM. 27 MEI. De Nederlandse fotografen Wout Berger, Noor Damen en Korrie Besems en de Duitser Joachim Schmidt zijn geselecteerd als uitvoerders van de tweede editie van Photowork(s) in Progress, de internationale fotografieopdracht van het Nederlands Foto Instituut en de Mondriaan Stichting.

De vier fotografen zullen werk maken over het thema Constructing Identity. Besems zal zich richten op een aantal stedelijke locaties die in de nabije toekomst door planologisch ingrijpen van karakter zullen veranderen. Het echtpaar Berger en Damen wil een kleine groep intieme vrienden en familieleden volgen in de wijze waarop zij in het dagelijks leven een eigen wereld creëert. De Duitser Schmidt gaat aan de hand van gevonden foto's (ansichtkaarten, snapshots, foto's in kranten en tijdschriften) op onderzoek naar de Nederlandse identiteit. Hun projectvoorstellen werden door een internationale commissie gekozen uit twintig genomineerde inzendingen.

Photowork(s) in Progress werd in 1995 in het leven geroepen als stimulans voor de ontwikkeling van experimentele benaderingen en presentatievormen in de documentaire fotografie.

De eerste opdracht werd verleend aan Paul Seawright (GB), Wendy Ewald (VS) en Rineke Dijkstra (NL). Het resultaat van hun werk wordt op 6 september gepresenteerd in het Nederlands Foto Instituut.

NRC Webpagina's
27 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)