U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Courantier Christern donderdag overleden

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 26 APRIL. Donderdagavond is in zijn woonplaats Bilthoven overleden H.A. Christern, voormalig directievoorzitter van onder andere de Utrechts Nieuwsblad Holding, de Perscombinatie (Volkskrant, Trouw en Parool) en televisie-omroep de AVRO. Christern is 69 jaar geworden.

Christern kwam in 1962 in dienst bij Misset Uitgeverij in Doetinchem, een jaar later werd hij tot directeur benoemd. In 1971 stapte hij over naar Uitgeversmaatschappij Arnhem (Arnhemse Courant, Nijmeegs Dagblad en de Edese Courant), drie jaar later nam hij ook het voorzitterschap van de Utrechts Nieuwsblad Holding op zich.In 1979 trad Christern aan als voorzitter van de hoofddirectie van Perscombinatie. Die functie bekleedde hij slechts twee jaar: in 1982 vroeg de AVRO-top hem toe te treden als algemeen directeur. In die hoedanigheid moest Christern, die bij zijn benoeming op fel verzet van de ondernemingsraad stuitte, oplossingen zoeken voor het gebrekkig functioneren van het management bij de AVRO. In 1984 besloot Christern bij de AVRO te vertrekken, omdat hij het niet eens was met de komst van W. van der Linde als directeur radio en televisie.

Christern, die zich inmiddels als zelfstandig adviseur voor management en media had gevestigd, werd in 1985 benoemd tot voorzitter van het Nederlands centrum voor directeuren en commissarissen (NCD). Die functie legde hij in 1990 neer. Christern bekleedde ook verschillende bestuursfuncties tijdens zijn loopbaan. Zo was hij voorzitter van de vereniging De Nederlandse Dagbladpers.

NRC Webpagina's
26 APRIL 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)