` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gijzeling in Lima beëindigd
LIMA, 23 APRIL. Peruaanse elitetroepen hebben gisteren de residentie van de Japanse ambassadeur in Lima bestormd en een eind gemaakt aan de gijzeling van 72 mensen die ruim vier maanden heeft geduurd. Bij de actie kwamen alle veertien gijzelnemers van de guerrillabeweging Túpac Amaru en twee soldaten om het leven. Eén gijzelaar, een rechter van het Peruaanse Hooggerechtshof, overleed in het ziekenhuis. Vijfentwintig gijzelaars werden bij de actie gewond, twee van hen ernstig.

'Brussel' begint onderzoek naar technolease
DEN HAAG, 23 APRIL. De Europese Commissie begint een officieel onderzoek naar mogelijk illegaal verleende staatssteun via technolease aan de Rabobank en Philips. De Tweede Kamer is verdeeld over een eigen onderzoek naar de fiscale constructie.

Defensie: personeel Cannerberg liep risico met asbest
DEN HAAG, 23 APRIL. Defensie had personeel van NAVO-commandocentrum de Cannerberg bij Maastricht beter moeten beschermen tegen asbest. Staatssecretaris Gmelich Meijling geeft toe dat het voormalige personeel van de Cannerberg een verhoogd risico heeft gelopen. Defensie acht zich verantwoordelijk voor de gevolgen.

Europese hof kritisch over anonieme getuige
STRAATSBURG, 23 APRIL. Het Europese Gerechtshof voor de rechten van de mens in Straatsburg heeft de klacht van vier leden van een Brabantse bende dat zij onvoldoende in staat zijn geweest hun verdediging te voeren, gegrond verklaard. De rechter was afgegaan op anonieme verklaringen van elf politiemensen, die door de advocaten van de verdachten alleen schriftelijk mochten worden ondervraagd. De verdachten werden in 1989 veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens een overval op een postkantoor in Oirschot en poging tot moord op een agent.

Bij moordpartij Algerije 93 doden
BOUGARA, 23 APRIL. In een dorp in de Mitidja-vlakte bij Algiers heeft zich gisteren de grootste slachtpartij onder burgers afgespeeld sinds het begin van de gewapende machtsstrijd tussen de Algerijnse regering en moslim-extremisten in 1992. Volgens officiële cijfers werden 93 mensen vermoord in een door de overheid aan moslim-extremisten toegeschreven bloedbad.

Voorsprong voor Labour gedaald
LONDEN, 23 APRIL. De Britse Conservatieven kunnen de verkiezingen volgende week nog altijd winnen. Volgens onderzoek van het bureau ICM is de voorsprong van Labour in een week gedaald van 14 tot 5 procent. Het is voor het eerst sinds november 1993 dat de voorsprong van Labour onder de 10 procent komt.

Ritzen: geen keuze OV-kaart
RIJSWIJK, 23 APRIL. Minister Ritzen (Onderwijs) wil dat studenten vanaf volgend jaar niet meer kunnen kiezen tussen een openbaarvervoerskaart voor het weekeinde of een OV-studentenkaart voor door de week.

Ronaldo tot 2006 bij Barcelona
BARCELONA, 23 APRIL. De Brazilaanse stervoetballer Ronaldo heeft zijn contract bij Barcelona verlengd tot juni 2006. Voorzitter Núñez van de Spaanse club heeft dit vandaag bekendgemaakt. In de verbintenis is een clausule opgenomen dat Ronaldo (20) voor een recordbedrag van bijna 200 miljoen gulden tussentijds mag vertrekken.

Juppé kondigt bezuinigingen aan
PARIJS, 23 APRIL. De Franse premier Alain Juppé wil bij winst van de verkiezingen op 25 mei en 1 juni de economische crisis in zijn land bestrijden met bezuinigingen en belastingverlagingen. Volgens Juppé ,,heeft Frankrijk niets te verliezen en alles te winnen van de euro, van de Unie, van Europa''.

NRC Webpagina's
23 APRIL 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)