` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroepen bieden 170 miljoen voor betaald voetbal
AMSTERDAM, 1 FEBR. De omroepen hebben in totaal ongeveer 170 miljoen gulden geboden voor de uitzendrechten van het betaalde voetbal voor een periode van tweeënhalf jaar. Dit bleek gisteren na afloop van een rechtszaak tussen de failliete sportzender Sport7 en de voetbalbond KNVB. Vanmiddag moeten de voetbalclubs beslissen over de verdeling van de rechten over de verschillende zendgemachtigden.

Weer 9 mensen in Algerije vermoord
ALGIERS, 1 FEBR. In een dorp ten zuiden van de Algerijnse hoofdstad Algiers hebben vermeende moslim-extremisten weer acht mensen, onder wie een baby, de keel afgesneden. In Algiers werd een generaal bd vermoord. De zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA) heeft volgens inwoners van Algiers waarschuwingen aangeplakt dat meer persoonlijkheden zullen worden vermoord.

Huiszoeking bij Belgische krant
BRUSSEL, 1 FEBR. De Belgische justitie heeft gistermiddag huiszoeking verricht op de redactie van het dagblad Le Soir in Brussel. Volgens de hoofdredacteur van Le Soir, Guy Deplat, was het doel van de huiszoeking er achter te komen wie de bron was van de journalist die over de getuigenissen van de rijkswachters voor de onderzoekscommissie in de zaak-Dutroux had geschreven.

FNV vraagt steun voor Pakpahan
AMSTERDAM, 1 FEBR. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) moet bij de Internationale Arbeidsorganisatie en bij de Commissie voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties stappen ondernemen tegen Indonesië wegens de vervolging van vakbondsleider Muchtar Pakpahan. Hiertoe heeft de FNV de minister opgeroepen. Volgens haar draagt de vervolging kenmerken van ,,een politiek schijnproces''.

Bevelhebber wil professionaliteit
DEN HAAG, 1 FEBR. De bevelhebber van de landmacht, luitenant-generaal M. Schouten, wil dat Nederland na het drama in Srebrenica voortaan eenheden naar crisisbeheersingsoperaties stuurt die meer met elkaar vertrouwd zijn, meer incasseringsvermogen hebben en een grotere professionaliteit uitstralen. In één brigade moeten alle onderdelen voor vredestaken gebundeld zijn.

Vragen over fusie twee provincies
GRONINGEN, 1 FEBR. De Tweede-Kamerfracties van PvdA, VVD en D66 dringen bij staatssecretaris Van de Vondervoort (Binnenlandse Zaken) aan op een onderzoek naar een fusie tussen de provincies Groningen en Drenthe.

Specialisten overwegen acties
DEN HAAG, 1 FEBR. Medisch specialisten sluiten acties niet uit als minister Borst (Volksgezondheid) blijft bij haar wetsvoorstel om het budget van de medisch specialisten onder te brengen in dat van de ziekenhuizen.

Cuba gaat optreden tegen prostitutie
HAVANA, 1 FEBR. Cuba gaat harder optreden tegen prostitutie, zo heeft procureur-generaal Juan Escalona gisteren aangekondigd. Volgens Escalona wordt daartoe het Wetboek van Strafrecht aangepast. Prostituées zullen worden gedefinieerd als een 'gevaar voor de samenleving'. De afgelopen jaren is de prostitutie op Cuba enorm gegroeid door de economische crisis waarin het eiland zich bevindt en door het toenemende toerisme. Op de conferentie tegen seksueel misbruik van kinderen in Stockholm vorig jaar onderstreepten hulporganisaties dat het aantal minderjarigen in de prostitutie op Cuba groeit.

Groei economie VS veel groter
NEW YORK, 1 FEBR. De Amerikaanse economie doet het veel beter dan verwacht. De groei van het bruto binnenlands produkt in de Verenigde Staten bedroeg in het vierde kwartaal van vorig jaar 4,7 procent op jaarbasis. De kans is op een snelle renteverhoging is volgens economen nu verkleind.

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)