U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS dreigen weer met aanval op Irak
WASHINGTON, 11 SEPT. De Verenigde Staten hebben Irak gisteren weer gewaarschuwd dat het een nieuwe aanval kan verwachten als het doorgaat zijn luchtverdediging in het zuiden te herstellen.

Koning eist openheid van Belgische justitie
BRUSSEL, 11 SEPT. Met een ongebruikelijke tussenkomst heeft de Belgische koning Albert gisteren gepleit voor volledige opheldering in de zaak rond kinderontvoerder Dutroux. Ook wil hij dat justitie efficiënter en 'menselijker' wordt en dat ze beter wordt gecontroleerd.

Nazi-goud in Zwitserse banken
LONDEN, 11 SEPT. Zwitserland beschikte aan het einde van de Tweede Wereldoorlog over 500 miljoen dollar aan goud dat door de nazi's was ondergebracht bij Zwitserse banken. Bijna negentig procent, met een huidige marktwaarde van vier miljard dollar, zou nog steeds in het bezit zijn van diezelfde banken. Tot die conclusie komt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Goedkeuring VN verdrag tegen kernproeven
NEW YORK, 11 SEPT. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisteren met overweldigende meerderheid een verdrag goedgekeurd dat alle kernproeven verbiedt. Het kernstopverdrag ligt hiermee nu open voor ondertekening door VN-lidstaten, hoewel het niet wettelijk bindend is door een blokkade van India.

'Meer huizen weg bij Schiphol'
DEN HAAG, 11 SEPT. De berekeningen over de veiligheid van Schiphol kloppen niet. Dit heeft tot gevolg dat er meer huizen in de omgeving van het vliegveld moeten worden gesloopt. De ministers Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) en De Boer (VROM) schrijven dat aan de Tweede Kamer.

Generaals DDR veroordeeld
BERLIJN, 11 SEPT. Zes voormalige Oostduitse generaals zijn gisteren door een rechtbank in Berlijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van drie jaar en drie maanden tot zeseneenhalf jaar, omdat ze bevel gaven te schieten op Oostduiters die naar het Westen probeerden te vluchten.

Bruinrot in aardappelen
DEN HAAG, 11 SEPT. De Plantenziektekundige Dienst in Wageningen heeft een partij aardappelen vastgehouden voor nader onderzoek, omdat ze mogelijk besmet zijn met bruinrot.

Vice-president Colombia stapt op
BOGOTA, 11 SEPT. De Colombiaanse vice-president, Humberto de la Calle, die vorige week het aftreden eiste van president Ernesto Samper, is gisteren zelf afgetreden. Hij waarschuwde dat Colombia ,,uiteen schijnt te vallen in stukken'' door een economische crisis en de toenemende criminaliteit.

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)