U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE



Beursgang World Online

Nieuws

Overname door Tiscali

Na de beursgang World Online

Voor de beursgang

Links

Tina Turner kocht WOL-aandelen


ROTTERDAM, 28 JUNI. Popzangeres Tina Turner blijkt een van de beleggers te zijn die zich hebben verslikt in de beursgang van internetaanbieder World Online (WOL). Zij kocht voor een bedrag van rond de 250.000 euro (f 550.000) WOL-aandelen tegen de introductieprijs van 43 euro, bevestigde woensdag een woordvoerster van WOL.

Direct na de beursgang in maart klapte de koers van de internetaanbieder in.

Bij de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) is "het signaal binnengekomen" dat Turner door WOL op enigerlei wijze is gecompenseerd voor het door haar geleden verlies, aldus directeur P. de Vries. Hij zei er verder (nog) niets over te kunnen zeggen. WOL ontkent dat Turner is gecompenseerd.

Een groot aantal beleggers wil het internetbedrijf via de rechter dwingen de schade te vergoeden omdat de koers verder de diepte in dook nadat duidelijk werd dat oprichtster Nina Brink voor de beursgang een groot deel van haar aandelen voor een 'bodemprijs' van de hand had gedaan.

Turner sloot in maart van dit jaar een contract met WOL. Het bedrijf stond toen nog onder leiding van de inmiddels teruggetreden Brink. In ruil voor haar bijdrage aan een WOL-commercial en voor de sponsoring van haar binnenkort te starten pan-Europese tour kreeg de popzangeres een vergoeding en de mogelijkheid om aandelen te kopen.

Zij kreeg daarbij een voorkeursbehandeling via het zogenoemde 'Family and Friends' programma, dat behalve voor bijzondere relaties ook voor het personeel van WOL openstond. Turner heeft haar aandelen afgenomen, aldus de woordvoerster.

Volgens de woordvoerster is de popzangeres op geen enkele wijze gecompenseerd voor de geleden schade.

(ANP)

NRC Webpagina's
28 juni 2000

   

Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC Handelsblad