U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE



Beursgang World Online

Nieuws

Overname door Tiscali

Na de beursgang World Online

Voor de beursgang

Links

Wie is wie?

Victor Bischoff is de president-commissaris van World Online. Hij is lid van het management van de Sandoz Family Foundation, de grootaandeelhouder van World Online. Bischoff zit ook in het management van Sandoz' dochter Mallowdale. En namens Sandoz in het management van het beleggingsfonds Benguiat dat een belang van ruim 7 procent heeft in World Online. Sandoz kan besluiten van Benguiat blokkeren. Sandoz heeft daardoor ook na de beursintroductie nog steeds de zeggenschap over World Online.

Henry Holterman is namens aandeelhouder Reggeborgh commissaris van World Online. Reggeborgh vormt met Sandoz en Nina Brink het bestuur van Benguiat. Avram Miller is commissaris, adviseur en aandeelhouder van World Online. Hij zit ook in het bestuur van Baystar, het beleggingsfonds dat op 27 december ruim tien miljoen aandelen kocht van Nina Brink.

Joel Wyler is de vierde commissaris van World Online. Hij komt in dit verhaal verder niet voor. Hij was een van de belangstellenden voor de overname van Nina Brinks belang in World Online.

Larry Goldfarb is een van de bazen van Baystar. Hij kocht op 27 december ruim tien miljoen aandelen van Nina Brink.

Jan de Ruiter leidde voor ABN Amro de beursintroductie van World Online

NRC Webpagina's
27 mei 2000

   

Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC Handelsblad