U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Beursgang World Online

Nieuws

Na de beursgang World Online

Voor de beursgang

Links

Beursgang World Online teleurstelling

Door onze redacteur MAARTEN SCHINKEL
AMSTERDAM, 17 MAART. De beursgang van de Internetaanbieder World Online is vanmiddag uitgelopen op een teleurstelling. De aandelen werden op de beurs geÔntroduceerd voor 43 euro, openden aanvankelijk op 50,20 euro maar eindigden uiteindelijk bij het sluiten van de beurs om 16.30 uur op een koers van 43,20 euro, vlak boven de introductiekoers.

De omzetten in aandelen World Online waren enorm. In totaal werden in dubbeltelling 53,8 miljoen aandelen verhandeld. Halverwege de middag werd de handel drie kwartier stilgelegd, volgens de beurs omdat de orderstromen te groot waren om te verwerken.

Handelaren spraken van een zeer groot aanbod van aandelen, met name door particulieren, die hadden gehoopt een snelle koerswinst te maken. Tijdens eerdere beursintroducties, zoals die van het Spaanse Terra Networks en het Britse Freenet, stegen de aandelen op de eerste handelsdag honderden procenten boven hun introductiekoers. Op donderdag verliep de beursintroductie van het Franse LibertySurf in Parijs echter al stroef.

De introductie van World Online was 20 maal overtekend, hetgeen doorgaans leidt tot een flinke koersstijging op de eerste handelsdag. CliŽnten van andere banken dan de ABN Amro en de Rabo - banken die lid waren van het syndicaat dat Wolrd Online naar de beurs bracht - kregen geen aandelen toegewezen.

NRC Webpagina's
17 MAART 2000

   

Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC Handelsblad