U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Tour de France 1998
Nieuws
Etappes
Deelnemers
Oud-renners
Links

'Ploegleiding Festina stimuleerde doping'

Door een onzer redacteuren
LE CAP d'AGDE, 25 JULI. Wereldkampioen wielrennen Laurent Brochard heeft gisteren toegegeven dat de ploegleiding van Festina hem heeft aangespoord doping te gebruiken. Samen met zijn ploeggenoten werd de Fransman gisteren op vrije voeten gesteld door de onderzoeksrechter in Lyon, waar de dopingzaak van de Franse wielerploeg wordt behandeld.

TVM-ploegleider Cees Priem en ploegarts Andrei Michailov zijn gisteravond voorgeleid aan de rechtbank in Foix naar aanleiding van de dopingvondst in een vrachtwagen, op 9 maart in de buurt van Reims. Priem en Michailov brengen het weekeinde door in de cel. Maandag bepaalt de rechter-commissaris in Reims of beiden officieel in staat van beschuldiging worden gesteld.

Tour-directeur Jean-Marie Leblanc wilde gisteren geen consequenties verbinden aan het diepgaande onderzoek van de Franse justitie. Pas bij voldoende bewijs zal de Nederlandse wielerploeg uit de strijd worden genomen, zo liet Leblanc weten.

In tegenstelling tot Brochard heeft kopman Richard Virenque gisteren opnieuw ontkend dat bij Festina sprake is van georganiseerd dopinggebruik. Eerder gaf zowel zijn ploegleider als zijn verzorger dit toe tegenover de Franse politie. De leiding van TVM ontkende gisteren alle beschuldigingen. ,,We zijn brandschoon. We hebben niks te verbergen'', zei directeur Arjan Bos.

NRC Webpagina's
25 juli 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad