U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
     
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE  BERLIJN: DE LINKS
 BERLIJN: DE MUUR

Duitsland viert vandaag de nationale feestdag, de dag waarop in 1990 de beide Duitslanden werden herenigd. De wekelijkse themabijalge Profiel is deze week gewijd aan Berlijn, de hoofdstad van het nieuwe Duitsland, de stad die in 1999 ook het regeringscentrum moet zijn. Omstreeks vijftig miljard mark wordt geïnvesteerd om van Berlijn een moderne, Europese stad te maken. Correspondent Michèle de Waard zoekt het spoor van de bijna geheel verdwenen Muur, in gezelschap van een ex-medewerker van de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Maarten van Traa, lid van de Tweede Kamer, beschrijft de "politieke geografie" van Berlijn. En verder: de oude, nieuwe binnenplaatsen van de woonkazernes in Mitte en Prenzlauerberg, stedenbouw en architectuur van de nieuwe hoofdstad, Berlijn per fiets en romans en films over Berlijn. Een bezoek aan brokstukken en bouwputten, façades en Hinterhöfe, per S-Bahn en per fiets. Met foto's van Vincent Mentzel.


Op deze site is een overzicht te vinden van interessante Berlijn-websites, inclusief hyperlinks.
Wie Berlijn intypt bij één van de vele zoekmachines op Internet vindt duizenden sites. Om reeds een indruk te krijgen van enkele Berlijnse websites hier alvast een korte selectie. De Technische en Vrije Universiteit van Berlijn doen mee aan een virtueel universiteitsproject, waar studenten via Internet en ISDN communicatienetwerken colleges kunnen volgen. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Berlijn kan lezen over de Berlijnse architectuur door de jaren heen en de voor en na-oorlogse periode van de stad. Het regeringskwartier kan via een kaart bekeken worden.
Een slaaplaats in één van de jeugdherbergen of hotels van Berlijn kan gereserveerd worden via de website van deze Hostels en hotels. De websites van de uitgaansbladen Tip en Zitty bieden informatie over toerisme, cultuur en muziek. Ook enkele Berlijnse musea hebben een website op Internet. Het museum voor Natuurkunde besteedt op haar website aandacht aan zoologie en heeft een lijst aangebracht van interessante websites over ornithologie. Zakelijk nieuws en informatie over cultuur is te vinden op de website van The Berlin Bear.

NRC Webpagina's
3 oktober 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) SEPTEMBER 1996