U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

Boemerang

Programma

Links

Volleybalmannen verslaan Egypte

SYDNEY, 23 SEPT. De Nederlandse volleyballers hebben vannacht in het olympisch toernooi met moeite van Egypte gewonnen. Het team wilde de wedstrijd tegen de zwakke Egyptenaren aangrijpen om de zware 3-0 nederlaag tegen Brazilië van zich af te spelen. Daar slaagde Nederland nauwelijks in, het team verloor zelfs de derde set. Het duel eindigde in 3-1 (25-21 25-11 31-33 25-20).

De titelverdediger, voor het eerst spelend in een paviljoen op het Olympic Park, had een matige start. Een weinig aansprekende tegenstander, de gedachte vooraf aan een vanzelfsprekende overwinning en enkele fouten leidde zelfs in het begin van de eerste set tot een voorsprong van Egypte.

De vreugde was echter van korte duur. Reinder Nummerdor begon te serveren, Guido Görtzen sloeg er een met een vaart van 112 km/uur naar de overkant en hoog en snel aanvalsspel bluften de Egyptenaren af. Tot de 20 bleven ze bij, zonder hoop op een verrassing. Die was in de tweede set helemaal afwezig, omdat de opponent zelfs geen enkele raad wist met de knallen van Martin van der Horst. De lange middenman serveerde een reeks punten bijeen. Nederland slaagde er alleen niet in Egypte op of onder de tien te houden.

Nederland kon de derde set niet beslissen toen de kans er was en stond de Egyptenaren toe te ontsnappen in de verlenging. Het gejuich deed vermoeden dat een Afrikaans land van uit het niets olympisch goud had veroverd. Het optimisme en misschien wel het geloof in eigen kunnen hield tot ver in de vierde set aan. Soms leek het daarbij dat de scheidsrechters uit Bahrein en Argentinië de olympisch kampioen, met inmiddels Albert Cristina in de plaats van de lijdende Van der Horst, nog graag even zagen bungelen. Richard Schuil en Reinder Nummerdor voorkwamen dat dat te lang duurde. (ANP)