U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

Programma

Links

Derde goud De Bruijn

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 23 SEPT. Zwemster Inge de Brijn heeft vannacht haar derde gouden medaille behaald. De Nederlandse was de snelste op de 50 meter vrije slag. De Bruijn bracht haar totaal aantal olympische medailles tijdens de Spelen in Sydney op vier. De Nederlandse roeisters Eeke van Nes en Pieta van Dishoeck veroverden vanochtend bij de Olympische Spelen de zilveren medaille in de dubbeltwee. In Penrith Lakes finishten ze met een fantastische eindsprint achter het ijzersterke Duitse koppel Jana Thieme en Kathrin Boron. "Zij zijn de beste roeisters van de eeuw", zei Van Dishoeck na de race.

"Na 500 meter geloofde ik al in een medaille", liet de Nederlandse daar op volgen. "En na 750 meter riep ik tegen Eeke: 'oogkleppen op en vol gas door'. Toen zag ik onze concurrenten niet eens meer." Van Nes en Van Dishoeck vormen een duo sinds de Olympische Spelen van Atlanta, waar Van Nes met haar toenmalige partner Irene Eijs 'brons' bemachtigde.

De Nederlandse honkballers leden een onverwachte nederlaag tegen Zuid- Afrika; 2-3. Daardoor zijn de kansen op kwalificatie voor de volgende ronde minimaal geworden. Bij het kleiduivenschieten greep de Nederlander Hennie Dompeling net naast de medailles. Hij moest genoegen nemen met een vierde plaats. De 38-jarige Britse roeier Steven Redgrave heeft afgelopen nacht voor de vijfde maal in zijn loopbaan olympisch goud behaald. Hij maakte deel uit van de winnende vier zonder stuurman. Met teamgenoten James Carknell, Tim Foster en Matthew Pinsent verwees hij Italië naar het zilver. Redgrave won vanaf de Spelen in 1984 (Los Angeles) elke keer een gouden plak. In LA was hij de beste in de vier met stuurman, in Seoul '88, Barcelona '92 en Atlanta '96 won de Brit in de twee zonder.