U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Olympische Spelen 2000

Nieuws

Verslagen

Sporters

Digitaal dagboek

Boemerang

Programma

Links

Kansen van ruiter Stibbe verkeken

Door JACOB MELISSEN
SYDNEY, 20 SEPT. Eddy Stibbe kan een hoge klassering in de military vergeten. Zijn 13-jarige Eton, een in Nieuw Zeeland geboren paard dat als ruin door het leven gaat, raakte tijdens de dressuurproef ineens even kreupel. "Dat is balen", steunde de voor de Nederlandse Antillen uitkomende ruiter, toen hij na het uitrijden van de dressuurproef de ring had verlaten en het rechtervoorbeen van zijn paard inspecteerde.

Stibbe begon zijn proef goed en kreeg hoge punten. Maar in de eerste middendraf op de volte raakte Eton met het linkerachterbeen het rechtervoorbeen. Het linkerachterbeen, dat in deze oefening recht onder het lichaam van het paard door moet komen, schoot net te ver door. Die aanraking veroorzaakt pijn en als reactie daarop maakte Eton een paar kreupele passen. Dat kostte Stibbe veel punten. "Zeker vijftien", zei hij. "Ik wilde hier vlammen. Maar hoe goed ik ook rijd, in de cross kunnen we deze achterstand natuurlijk nooit meer compenseren."

Bij een eerste inspectie kon niets aan de benen van Eton worden gevonden. Stibbe gelooft dan ook niet dat het paard een ernstige blessures heeft overgehouden aan de tik. Hoewel er voor de ruiter geen medaillekansen meer zijn, slaat hij de raad van zijn vader in de wind en rijdt Stibbe in de uithoudingsproef. Hij staat op een 27ste plaats.

NRC Webpagina's
20 september 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad