U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

Programma

Links

Korte nieuws

Badmintonspeelster Audina struikelt in kwartfinale

SYDNEY, 19 SEPT. De Nederlandse Mia Audina is vanmiddag in de kwartfinales van het olympisch badmintontoernooi uitgeschakeld door de Deense Camilla Martin. De van oorsprong Indonesische Audina gold als medaillekandidaat.

Lotte Jonathans en Nicole van Hoore vandaag de kwarvan het olympische badmintontoernooi bereikt. Hvende geplaatste duo, dat in de eerste ronde een bye had, versloeg in zijn openingswedstrijd het Duitse koppel Nicole Grether en Karen Stechmann met 15-7 15-4. Gezien de overtuigende overwinning heeft het duo zich niet laten afleiden door de privé- problemen van coach Eline Coene, die vlak voor het begin van het toernooi naar Nederland terugvloog. In de strijd om een plaats in de halve finales wacht Chinese koppel Huang/Yang. Jonathans en Van Hooren hebben nog nooit van het duo gewonnen.

Chris Bruil en Erica van den Heuvel zijn in de kwartfinales van het gemengd dubbel uitgeschakeld. Het Britse duo Archer/Goode was in twee games net iets te sterk voor de Nederlanders, 15-12 en 15-12. (ANP)

Vrouwen naar finale dubbeltwee

SYDNEY, 19 SEPT. De Nederlandse roeisters Pieta van Dishoeck en Eeke van Nes hebben zich door een zege vandaag in de herkansing bij de vrouwen dubbeltwee geplaatst voor de finale. Zij wonnen na twee kilometer de herkansing met een glansrijkse sprint tegen het Australische koppel Marina Hatzakis en Bronwyn Roye, die tussen de 500 en 1.500 meter het veld hadden aangevoerd. Skiffeur Gerard Egelmeers haalde via de herkansing de halve finales. Daarmee is hij verzekerd van een positie bij de toptwaalf. Dit was zijn doelstelling voor het roeitoernooi. De twee zonder stuurvrouw Bolman/ Dekker werd uitgeschakeld. De Nederlandse roeivloot heeft na de derde dag twee ploegen in de finale (acht vrouwen en dubbeltwee vrouwen) en drie in de halve finales (dubbelvier mannen, lichtgewicht vier-zonder-stuurman, skiff mannen). Marloes Bolman en Femke Dekker werden vanochtend uitgeschakeld in de twee-zonder-stuurvrouw. Morgen zijn er opnieuw herkansingen, onder meer voor de Holland Acht. (ANP)

Tweede goud voor Klotsjkova

SYDNEY, 19 SEPT. Zwemster Jana Klotsjkova heeft vandaag in Sydney haar tweede gouden medaille veroverd. De Oekraïense won de 200 meter wisselslag in 2.10,68. Het zilver was voor de Roemeense Beatrice Caslaru in 2.12,57. Het brons ging naar de Amerikaanse Cristina Teuscher: 2.13,32. Eerder won Klotsjkova al de 400 meter wisselslag.

De Amerikaan Tom Malchow won vandaag goud op de 200 meter vlinderslag. Hij finishte in 1.55,35, een nieuw olympisch record. Denys Sylantyev uit de Oekraïne werd tweede, de Australiër Justin Norris tikte als derde aan. De Australische Susie O'Neill won goud op de 200 meter vrije slag. Ze won in een tijd van 1.58,24. Zilver was er voor de Slowaakse Martina Moravcova, brons voor Claudia Poll uit Costa Rica. (ANP)

Oremans speelt tegen Seles

SYDNEY, 19 SEPT. Miriam Oremans heeft de tweede ronde van het olympische tennistoernooi bereikt. Ze versloeg de Argentijnse Florencia Labat met 6-2 en 6-4. In de tweede ronde komt Oremans de als derde geplaatste Amerikaanse Monica Seles tegen. Kristie Boogert en Amanda Hopmans komen morgen in actie. Oremans hoorde pas tijdens haar reis naar Australië dat ze aan het enkelspel mocht meedoen. De dubbelpartner van Kristie Boogert stond als eerste reserve op de lijst en kreeg een plaats in het speelschema na de afmelding van de geblesseerde Anke Huber. (ANP)

Waterpolosters in halve finales

SYDNEY, 19 SEPT. De Nederlandse waterpolosters zijn zeker van een plaats in de halve finales van het olympisch toernooi. De ploeg won vandaag met 7-4 van Canada. De periodestanden waren 3-0, 0-2, 2-2 en 2- 0. (ANP)