U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Olympische Spelen 2000

Nieuws

Verslagen

Sporters

Digitaal dagboek

Boemerang

Programma

Links

Holland Acht loot tegen wereldkampioen

SYDNEY, 16 SEPT. De Holland Acht kon het bij de loting voor de olympische roeiwedstrijden op Penrith Lakes niet slechter treffen. De olympische titelverdediger heeft maandag in de serie drievoudig wereldkampioen Verenigde Staten als een van de tegenstanders.

Wil de Holland Acht rechtstreeks doorvaren naar de finale van zondag 24 september dan moet de heat worden gewonnen, anders moet de ploeg naar de herkansing. Roemenië, Kroatië en Italië zijn de andere tegenstanders van het Nederlandse vlaggenschip.

De vrouwenacht heeft in de serie slechts twee tegenstanders: de Verenigde Staten en Canada. Titelverdediger en wereldkampioen Roemenië neemt het in de andere serie op tegen Groot- Brittannië, Australië en Wit-Rusland.

Pieta van Dishoeck en Eeke van Nes kunnen vandaag als eerste Nederlandse ploeg een finaleplaats bemachtigen, mochten ze winnen van de dubbeltwee van Australië (Hatzakis/Roye), Verenigde Staten (Skricki/Davidon), Duitsland (Thieme/Boron) en Groot-Brittannië (Houghton/Winckless). De kans is klein. De Duitsers Jana Thieme en Katrin Boron, geroutineerd en gelouterd met vele titels, toonden zich dit seizoen ongenaakbaar. (ANP)

Eline Coene naar huis

Door onze sportredactie
SYDNEY, 16 SEPT. Om nog onduidelijke redenen is ex-badmintonster Eline Coene gisteren vanuit het olympisch dorp naar huis vertrokken. Zij zou als trainster in Sydney Nicole van Hooren en Lotte Jonathans assisteren. NOC*NSF en de badmintonbond betreuren het vertrek en hebben slechts meegedeeld dat het niet om privé-redenen gaat.

Gewichtheffers gebruiken dope

BOEKAREST, 16 SEPT. Het Olympisch Comité van Roemenië heeft twee gewichtheffers uit zijn équipe verwijderd wegens dopegebruik. Het gaat om de sporters Traian Ciharean en Adrian Mateias, zo maakten de Roemenen gisteren bekend. Het is onbekend welk middel de gewichthebbers hebben gebruikt. De 31-jarige Ciharean won brons tijden de Spelen van Barcelona, in 1992. (AFP)

Diagana meldt zich af

SYDNEY, 16 SEPT. De Fransman Stephane Diagana heeft zich teruggetrokken voor de 400 meter horden op de Olympische Spelen. De wereldkampioen uit 1997 heeft last van een knieblessure. De 31-jarige Diagana had al een maand last van zijn knie. De afgelopen twee weken trainde hij in het Australische Perth om op tijd fit te zijn voor de spelen. (AFP)

NRC Webpagina's
16 september 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad