U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Microsoft

Nieuws

Proces

Achtergrond

Links

Microsoft in zakcomputers

Softwarebedrijf Microsoft presenteert vandaag een zakcomputer die is gemaakt door computerfabrikanten Compaq en Casio en die is uitgerust met een softwaresysteem van Microsoft. Van de vele zakcomputers die nu op de markt zijn is 80 procent uitgerust met een systeem van het computerbedrijf Palm. Microsoft heeft in dat segment een marktaandeel van slechts 10 procent. De nieuwe pocketcomputer zal uitgerust zijn met een internetprogramma, een digitale muziekspeler en met navigatiemogelijkheden.

Winstval Telekom gestuit

Deutsche Telekom heeft een periode van steeds dalende winsten achter zich gelaten. In het eerste kwartaal van 2000 boekte de telecomreus een winst van 500 miljoen euro (1,1 miljard gulden), onveranderd ten opzichte van dezelfde periode in 1999. In de cijfers is de verkoop van een belang in het telecomverband Global One niet meegenomen. Inclusief deze transactie komt de winst uit op 1,9 miljard euro. De omzet steeg met 12 procent tot 9,4 miljard euro.

Winstje DaimlerChrysler

Het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler heeft in het eerste kwartaal van 2000 de nettowinst met 3 procent zien stijgen tot 1,7 miljard euro (3,7 miljard gulden). De winst uit gewone bedrijfuitoefening nam met 3 procent af tot 2,5 miljard euro. De omzet steeg met 17 procent tot 41,0 miljard euro. De winstcijfers vielen iets lager uit dan verwacht, terwijl de omzetgroei de verwachtingen evenaarde.

Nettowinst SAP keldert

De nettowinst van het Duitse softwareconcern SAP is in het eerste kwartaal gedaald met 43 procent tot 56 miljoen euro (123 miljoen gulden). SAP wijt de winstval vooral aan de kosten van een bonusprogramma voor zijn werknemers. De omzet steeg met 10 procent tot 1,18 miljard euro.

NRC Webpagina's
19 APRIL 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)