U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier KLM

Nieuws

Achtergrond

British Airways

Alitalia

Northwest Airlines

Financieel

Links




Reacties

Schiphol overschrijdt geluidsnormen bij Kaagbaan

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 7 OKT. De luchthaven Schiphol heeft de geluidsnormen overschreden. In de aanvliegroute van de Kaagbaan bij Nieuw-Vennep is de hoeveelheid overlast gistermorgen de grens van het maximaal toelaatbare gepasseerd. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat laten weten.

De overschrijding komt enkele dagen nadat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) Schiphol had opgedragen maatregelen te nemen tegen de overlast bij Nieuw-Vennep, omdat de overtreding dreigde.

De luchthaven moet daar nog op reageren, aldus de woordvoerder van het ministerie. Vóórdat minister Netelenbos sancties kan opleggen moet deze formele juridische procedure worden afgerond. Dat zal begin volgende week het geval zijn. Als de normen daarna opnieuw worden overschreden, zal Netelenbos Schiphol een boete opleggen. Eerder deze week liet de minister al weten dat dat "een hoog bedrag" zal zijn.

De luchthaven kondigde eerder al aan de Kaagbaan in de laatste maanden van het gebruiksjaar (tot 1 november van dit jaar) te ontzien. Tot die tijd blijft het pappen en nathouden. Volgens Schiphol is de oorzaak het huidige systeem van geluidzonering en handhaving. Dat zal worden vervangen, zo heeft een woordvoerder van de luchthaven meegedeeld.

NRC Webpagina's
7 oktober 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad