U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Betaalde vacaturebank op Internet
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 2 APRIL. Uitgever VNU is vandaag een vacaturebank op Internet gestart die tegen betaling kan worden geraadpleegd. Persooneelsadvertenties van de uitgever zelf zijn via de site (www.banennet.nl) gratis te raadplegen. Voor vacatures uit andere media moet per drie maanden 12,50 gulden worden betaald.

Op Internet kan op diverse andere plaatsen informatie worden verkregen over vacatures. Volgens B. Wiggers, bij VNU verantwoordelijk voor het project, hebben deze concurrerende sites veel minder te bieden dan Banennet, dat meer dan 90 procent van de Nederlandse vacatures wil verzamelen.

Hij wil wekelijks 6.000 nieuwe personeelsadvertenties verzamelen uit tijdschriften, kranten en huis-aan-huis-bladen. Gemiddeld zullen 20.000 vacatures via de pagina toegankelijk zijn. Wiggers voorziet geen problemen met het auteursrecht, omdat hij in het land zo'n dertig 'redacteuren' in dienst heeft die de teksten van advertenties in eigen woorden samenvatten en rubriceren. ,,Het betreft hier vrije nieuwsgaring'', stelt Wiggers. ,,Ook redactionele kopij in een krant of weekblad mag op die manier worden bewerkt gearchiveerd.''

VNU mikt in het eerste jaar op tienduizend abonnees. Dat is niet voldoende om de site, waarin tot eind 1999 twee tot drie miljoen gulden wordt geïnvesteerd, winstgevend te exploiteren. Wiggers verwacht pas over 'enkele jaren' met Banennet geld te verdienen.

Banennet richt zich op 900.000 werkzoekenden. Schoolverlaters of net afgestudeerden kunnen 12 maanden gratis toegang krijgen. De belangrijkste concurrent van Banennet, Intermediar Online (2.000 vacatures), is ook in handen van VNU. Sites van de concurrentie zoals Jobnews van Wolters Kluwer zijn volgens Wiggers veel kleiner dan Banennet.

NRC Webpagina's
2 april 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad