U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Rechtszaak Bouterse

Nieuws

Proces

Aanloop tot het proces

Links

`Bouterse bespoedigt zijn eigen strafproces'

Door een onzer redacteuren
De van grootschalige cocainehandel verdachte Surinaamse Adviseur van Staat Desi Bouterse heeft door eigen toedoen de belangrijkste formele hobbel voor zijn strafproces weggenomen.

In een gisteren door de VPRO-televisie uitgezonden toespraak die hij vorige week in Paramaribo hield zei Bouterse dat op 22 maart ,,een schijnproces'' tegen hem begint. Hiermee geeft de verdachte te kennen op de hoogte te zijn van de rechtszaak tegen hem.

Tot nu toe heeft de Surinaamse regering geweigerd de dagvaarding officieel aan Bouterse te betekenen. Door publiekelijk duidelijk te maken dat hij weet wanneer zijn proces begint, kan Bouterse zich er niet meer met succes op beroepen dat de betekening van de dagvaarding niet via de officiele kanalen zoals voorzien in het bilaterale rechtshulpverdrag is bevestigd.

,,Nu de verdachte Bouterse openlijk laat weten op de hoogte te zijn van de zittingsdatum, is zijn berechting bij verstek definitief mogelijk geworden'', zegt W.F. van Hattum, strafrechtdocente aan de universiteit van Groningen.

NRC Webpagina's
1 MAART 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad