U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Rechtszaak Bouterse

Nieuws

Proces

Aanloop tot het proces

Links

Bouterse: 16 jaar geëist

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 6 JUNI. Zestien jaar cel en vier miljoen gulden boete eiste het openbaar ministerie gisteren in de hoger-beroepszaak tegen de ex-legerleider van Suriname Desi Bouterse wegens grootschalige cocaïnehandel. De eis is vrijwel identiek aan de veroordeling die Bouterse vorig jaar door de rechtbank in Den Haag is opgelegd.Tegen medeverdachten Richard L. en Moenipersad M. werden straffen van 14 en 5 jaar geëist.

Het openbaar ministerie hekelde de "ontwrichtende uitwerking" die het drugskartel van Suriname uitoefent op de Surinaamse en Nederlandse samenleving.

Justitie bestreed het verwijt van de zoals steeds afwezige Bouterse dat de drugszaak een politiek proces zou zijn. Het zou pas politiek zijn als het openbaar ministerie besluit "welbewust grote jongens" te laten lopen en alleen de kleinere drugskoeriers aan te pakken.

Het gerechtshof doet 30 juni uitspraak. De president van het hof, E. von Brucken Fock, vroeg de advocaten gisteren "draagkrachtgegevens" over hun cliënten te overleggen met het oog op eventueel op te leggen boetes.

NRC Webpagina's
6 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad