U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Cahier Boskalis-HBG

Nieuws

Achtergrond

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

HBG dreigt belager Boskalis met de rechter

Door onze financiële redactie
RIJSWIJK, 29 FEBR. Het bouw- en baggerbedrijf Hollandsche Beton Groep (HBG) dreigt zijn belager Boskalis (baggeronderneming) met juridische maatregelen omdat Boskalis afspraken over een tijdelijk ,,niet aanvalsverdrag'' zou hebben geschonden.

,,Wij denken na over juridische actie'', zei bestuursvoorzitter J. Veraart van HBG gistermiddag in een persgesprek. Volgens Veraart hebben HBG en Boskalis in juni 1998, toen zij serieus met elkaar gingen praten over krachtenbundeling in de baggeractiviteiten, afspraken gemaakt om tot 18 maanden na het beëindigen van de gesprekken geen vijandige biedingen op elkaar te doen. Deze onderhandelingen liepen juni 1999 af.

Financieel directeur R. Berends van Boskalis wil niet inhoudelijk reageren. Hij bevestigt dat de gesprekken zijn geweest en dat er een overeenkomst is getekend om bedrijfsinformatie vertrouwelijk te houden. ,,Wij zijn volkomen vrij tot een bod op HBG.''

De koers van de aandelen HBG trok vanochtend op de effectenbeurs aan na het verlies van gisteren: plus 75 eurocent op 15,30 euro, terwijl Boskalis opnieuw terrein verloor: min 20 eurocent op 23,45.

HBG plaatste zondag op verzoek van een stichting die de zelfstandige continuïteit van het concern moet bewaken goedkope aandelen met zeggenschap. Daardoor bezit de Stichting HBG 50 procent van het totale aandelenkapitaal.

Veraart ,,sluit beslist niet uit'' dat HBG deze week een overeenkomst sluit over de aankoop van de Belgische concurrent Deme. HBG praat daarover op aangeven van financieel adviseur ABN Amro sinds medio december met grootaandeelhouder Ackermans & van Haaren van Deme. HBG zal een overname betalen door de uitgifte van eigen aandelen. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt zo'n actie in strijd met de elementaire beginselen van behoorlijk ondernemerschap.

NRC Webpagina's
29 februari 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad