U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Cahier KPN Mobile

Nieuws

Beursgang

NTT Docomo

E-Plus

Cahier Frequentieveiling

Dossier KPN

Bedrijfsprofiel

Links


Reacties

SCHIPHOL - Persconferentie van 9 mei 2000 waarop KPN bekendmaakte0 een alliantie aan te gaan met het Japanse NTT Docomo. KPN-Topman Paul Smits gaf een toelichting samen met de N. Morinaga van NTT. (Foto WPA)

KPN Mobile komt op eigen benen te staan. KPN Telecom wil zijn mobiele-telefoniedochter naar de beurs brengen om kapitaal op te halen voor de aankoop van vergunningen voor UMTS-frequenties, de nieuwe standaard op het terrein van mobiele telefonie. Tevens wil KPN Mobile een bod uitbrengen op Orange. Dit Britse mobiele-telefoniebedrijf is nu nog onderdeel van Vodafone, maar Vodafone moet Orange van de mededingingsautoriteiten afstoten om de Duitse telecomaanbieder Mannesmann over te mogen nemen. Om sterker te staan bij de frequentieveilingen die in verschillende Europese landen op handen zijn en de overnamestrijd om Orange, heeft KPN Mobile een alliantie gesloten met het Japanse NTT Docomo, dat een belang van 15 procent in KPN Mobile heeft genomen.

In dit cahier vindt u onder meer nieuws over KPN Mobile en artikelen over de beursgang, de alliantie met NTT Docomo, de overname van het Duitse mobiele-telefoniebedrijf E-Plus en de veiling van UMTS-frequenties. Verder vindt u een profiel van KPN Mobile en links. Meer informatie over het moederbedrijf van KPN Mobile vindt u in het KPN-dossier. De sector wordt belicht in het telecom-dossier.

NRC Webpagina's
4 juli 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad