25 APRIL 2001
NRC Handelsblad
Actueel
Geld Telt
Economie voor Jou
Producten
Economie der Lage Landen
Beleggingsfondsen
Adriaan Hiele
De Firma
  Boonstra speculeerde op overname Endemol door World Online

Door onze financiële redactie
HILVERSUM, 25 APRIL. Cor Boonstra speculeerde op een overname van Endemol door internetprovider World Online toen hij in maart vorig jaar aandelen van het amusementsconcern kocht.

Hij verkocht de stukken enkele weken later nadat bekend was geworden dat telecombedrijf Telefónica Endemol zou overnemen. Zijn partner Sylvia Tóth was commissaris bij Endemol, maar Boonstra ontkent dat hij de aandelen met een waarde van ruim 1 miljoen gulden na een tip van haar heeft gekocht.

Dit heeft Boonstra gisteravond gezegd. De beurstoezichthouder STE heeft onlangs bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van misbruik van voorkennis door de vertrekkende Philips-topman. In het televisieprogramma Barend & Van Dorp vertelde Boonstra dat hij zijn aankoopactie betreurt. ,,Waarom zou ik op het eind van mijn carrière met een transactie van een half miljoen euro dit risico willen nemen?'', aldus de Philips-topman. Boonstra verkocht direct na het bekendworden van de overname door Telefónica zijn belang in Endemol, omdat hij tijdens een etentje bij het amusementsbedrijf besefte dat hij mogelijk in de fout was gegaan. ,,Het eten smaakte me niet meer. De maandag daarop heb ik de stukken onmiddellijk verkocht.''



 


S c h a k e l s


STE

Dossier World Online

Cahier Telefónica

Endemol


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad