U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

T I T E L : Rugrats in Paris The Movie (Ratjetoe in Parijs)
R E G I E : Stig Bergqvist en Paul Demeyer - Nederlandse versie: Pepijn Bos
M E T : Met: de stemmen van: Marnie Blok, Annemieke Ruyten, Katja Schuurman, Bart Peeters, Christa Lips, Sjaak Hartog, Maike Meyer

In: 65 theaters

Peuters


De tweede bioscoopfilm van de Klasky-Csupo-tekenfilmstudio rond de peuterhelden van de televisieserie Rugrats (Ratjetoe in het Nederlands) is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van Rugrats: The Movie (1998).

Deel twee biedt geneugten als karaoke zingende sumoworstelaars in het restaurant van een naar EuroDisney gemodelleerd Japans pretpark in Parijs, een om haar carrière meer reliëf te geven naar een weduwnaar met kinderen zoekende zakenvrouw la Cruella DeVil, en een haarscherpe parodie op The Godfather, met kleuter Angeliekje als Marlon Brando en het hoofd van een hobbelpaard in de wieg. De tekenstijl van Rugrats is aangenaam simpel en anarchistisch, zonder een zweem van de zoetigheid die voor kinderen veelal verplicht geacht wordt. Bovendien is het scenario, over een bezoek van verveelde Amerikaanse peutertoeristen aan obligate Europese toeristenattracties, en de hypocrisie van sommige volwassenen in de omgang met kinderen, consistent, geestig en doordacht.

Ook de Nederlands gesproken versie, vervaardigd door dezelfde mensen die de televisieserie van stemmen voorzien, getuigt van intelligentie en gevoel voor de juiste mate van overdrijving. Vooral Marnie Blok als de niet bijster snuggere, sentimentele Dikkie, gaat aangenaam over de schreef.

HB

NRC Webpagina's
11 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad