U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Yahoo Full Coverage - Vietnam

Zestien doden bij helikopterongeluk Vietnam

HANOI, 8 APRIL. Een helikopter met zeven Amerikaanse militairen en negen Vietnamezen is zaterdag in Midden-Vietnam neergestort. Alle inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen.

De Amerikanen waren in Vietnam op zoek naar landgenoten die tijdens de oorlog in Vietnam vermist raakten. Het ongeluk gebeurde in dichte mist in het district Bo Trach in de provincie Quang Binh, 450 kilometer ten zuiden van Hanoi. In deze provincie liggen verscheidene voormalige strijdgebieden.

Sinds het einde van de oorlog zijn de lichamen van 591 vermiste Amerikanen teruggebracht naar hun familie. Nog steeds worden bijna 2000 militairen vermist. De Verenigde Staten besteden 5 miljoen dollar per jaar aan de zoektocht.

De Amerikaanse president Bush toonde zich diep bedroefd nadat hij het nieuws over de crash had vernomen. In een verklaring sprak hij van een ,,ernstig verlies voor ons land''.

Van de negen Vietnamese slachtoffers is niet bekend of het om burgers of militairen gaat. De stoffelijke resten van alle inzittenden zijn teruggevonden. Ze zullen zondag naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi worden overgebracht. (AP/ANP)

NRC Webpagina's
8 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad