U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort Nieuws

Coca-Cola sponsort film Harry Potter

Door onze kunstredactie
NEW YORK, 21 FEBR. The Coca-Cola Company zal als exclusieve sponsor optreden van de film Harry Potter en de steen der wijzen. Gisteren werd bekend dat het frisdrankenconcern een bedrag van 150 miljoen dollar zal bijdragen aan de marketing van de op 16 november in Amerika - en zes dagen later in Nederland - in de bioscoop verwachte film. In plaats van weggevertjes zal de campagne voor de film vooral bestaan uit acties die het lezen door kinderen bevorderen. Bij de keuze voor deze opzet is rekening gehouden met de wensen van J.K. Rowling, de auteur van de Potterboeken. Wel komen op blikjes Cola en andere dranken van het bedrijf afbeeldingen die met de film te maken hebben.

70 uur materiaal Chaplin gevonden

Door onze kunstredactie
LONDEN, 21 FEBR. In Arkansas is een groot aantal opnames van Charlie Chaplin gevonden, die van de komiek vernietigd hadden moeten worden. Het meeste van de 70 uur materiaal betreft outtakes, versie van scènes die uiteindelijk niet gebruikt zijn. Ze werden gevonden door Frank Scheider van de universiteit van Arkansas. Op de takes is te zien hoe Chaplin een paar van zijn bekendste nummers ontwikkelde. Ook is er een opname bij waarop Chaplin en een aantal medeacteurs lachen om zijn grappen tijdens het opnemen van The Immigrant (1917). Het materiaal wordt nu in Londen geconserveerd.

M. Daamen niet naar Filmmuseum

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 21 FEBR. Melle Daamen, nu directeur van de Mondriaanstichting, wordt geen directeur van het Filmmuseum. Vorig jaar had Daamen in de pers zijn kandidatuur bevestigd voor de nu ruim een jaar vacante functie van Hoos Blotkamp. Inmiddels heeft Daamen zich teruggetrokken. Naar verluidt wordt door headhunters van het bureau Deloitte & Touche gezocht naar nieuwe kandidaten.

Technicolor bouwt filmlab

MONTREAL, 21 FEBR. Technicolor heeft aangekondigd het grootste filmlaboratorium ter wereld te gaan bouwen, even ten noorden van Montreal. De investering bedraagt 45 miljoen Canadese dollars (ongeveer 70 miljoen gulden). Met de bouw van het lab wil de Amerikaanse maatschappij Technicolor een deel van haar activiteiten naar Canada verplaatsen (AFP).

Gesprek geveild

NEW YORK, 21 FEBR. De bokshandschoenen van Rocky, de zweep van Indiana Jones en een reddingsvest uit Titanic worden op 6 maart door Sotheby's in New York geveild. De opbrengst is bestemd voor met aids geboren kinderen in Afrika. Michael Jackson leverde de origineelste bijdrage: de belofte van een telefoontje op de verjaardag van de koper (AFP).

Graham Greene

HO TSJI MINH-STAD, 21 FEBR. In Vietnam zijn de opnamen begonnen van Graham Greene's roman The Quiet American, in 1958 al verfilmd door Joseph L. Mankiewicz. De versie van Phillip Noyce moet dichter bij het literaire origineel blijven. De CIA-agent wordt gespeeld door Brendan Fraser, terwijl Sir Michael Caine Sir Michael Redgrave opvolgt (Reuters).

NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad