U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

T I T E L : 102 Dalmatians
R E G I E : Kevin Lima
M E T : Glenn Close, Alice Evans, Gerard Depardieu

In: 10 theaters

T I T E L : 102 Echte Dalmatiërs
M E T : de stemmen van Marjolijn Touw, Fred Meijer, Ruud Drupsteen

In: 105 theaters

Meer dalmatiërs


102 Dalmatians is het vervolg op 101 Dalmatians (1996), dat weer een live-action versie was van de gelijknamige Disney-tekenfilm uit 1960.

De nieuwe film lijkt vooral bedoeld voor mensen en kinderen die ervan houden om Glenn Close in uitzinnige kostuums te bekijken. Ze krijgt dit keer gezelschap van Gerard Depardieu, die als modeontwerper onder meer een korte broek van bont met in zijn kruis een teddybeer draagt.

In dit verhaal is Cruella de Vil (Close) dankzij de goede zorgen van dr. Pavlov genezen van haar hondenhaat. Ze mag de gevangenis verlaten en koopt een hondenasiel. Maar al snel ontwaakt haar echte ik en begint ze weer met het najagen van haar droom: een jas van dalmatiërbont. De leukste scène uit het nieuwe lid van deze hondenfilmfamilie verwijst naar weer een andere Disneyklassieker. Een diner van twee mensen in een Italiaans restaurant, wordt doorsneden met beelden uit The Lady and the Tramp, waarin twee honden ook spaghetti met gehaktballetjes eten. Het is goed gedaan, maar het is wel treurig als het mooiste moment uit een nieuwe film een verwijzing naar een oud succes is.

102 Dalmatians wordt hier maar tien keer in het origineel uitgebracht, en 105 keer in een nagesynchroniseerde versie. Dat maakt het extra jammer dat die nasynchronisatie zo armoedig is.

BS

NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad