U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort nieuws

Jodie Foster leidt jury in Cannes

PARIJS, 17 JAN. De Amerikaanse actrice en regisseuse Jodie Foster zal dit jaar de jury van het filmfestival van Cannes voorzitten. De 54ste editie vindt plaats van 9 tot en met 20 mei. Foster, die op een Franstalige middelbare school zat en vloeiend tweetalig is, zei gisteren "al van kindsaf aan gedroomd te hebben van deze functie". In 1976 speelde Foster een belangrijke rol in de met een Gouden Palm onderscheiden film Taxi Driver van Martin Scorsese.

Bergen en mist in Almere

AMSTERDAM, 17 JAN. Vorige week is regisseur Ate de Jong in een studio in Almere begonnen aan de opnamen voor Fogbound, een Engelstalige thriller over drie vrienden die in dichte mist op een gevaarlijke berghelling stranden. Hoofdrollen worden vertolkt door Luke Perry uit de televisieserie Beverly Hills 90210 en Jeroen Krabbé, regisseur van de door De Jong geproduceerde verfilming van Harry Mulisch' De ontdekking van de hemel. Samen met Enigma van Michael Apted zijn beide films ondergebracht in een fiscaal gunstige Nederlandse film-cv.

'Familie' telefilm

HILVERSUM, 17 JAN. Maria Goos' toneelstuk Familie is door haarzelf bewerkt tot het scenario van een telefilm, die vermoedelijk ook geregisseerd zal worden door Willem van de Sande Bakhuyzen. Familie is de bijdrage van de NPS aan het derde contingent telefilms, waarvan de titels deze week bekend werden gemaakt.

Polonaise (KRO) wordt de derde telefilm van Nicole van Kilsdonk. Voor het eerst doet de EO niet mee, wel de RVU, die een scenario van Helena van der Meulen (Amadou) uitkoos. De AVRO gaat La Bella Betien, een script van Tomas Ross (Baby Blue), Simon de Waal (Lek) en Hans Pos (tevens producent) laten verfilmen door een nog onbekende regisseur.

De overige twee telefilms worden bij de VARA Paramaribo Papers (scenario en regie: Ger Poppelaars) en bij de NCRV De jongen en de sneeuwman (regie: Jelle van Doornik, scenario: Maarten Lebens).

De telefilms uit het tweede contingent, waarvan de meeste gepresenteerd werden afgelopen jaar tijdens het Filmfestival Utrecht, moeten op een na (Frans Weisz' Storm in mijn hoofd) nog uitgezonden worden.

NRC Webpagina's
17 JANUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad