U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

T I T E L : Taxi 2
R E G I E : Gérard Krawczyk
M E T : Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Emma Sjöberg, Bernard Farcy, Marion Cotillard, Jean-Christophe Bouvet

In: 9 theaters

Zoveel mogelijk auto's in de poeier

Door HANS BEEREKAMP
De grootste bioscoophit van het afgelopen jaar in Frankrijk was niet The Sixth Sense of Charlie's Angels maar Taxi 2, een actiekomedie van eigen bodem, net als deel 1 uit 1998 geregisseerd door Gérard Krawczyk en geproduceerd door Luc Besson. Taxi trok in Nederland slechts een schamele achtduizend bezoekers, maar het vervolg is iets beter.

De basiselementen zijn opnieuw een taxichauffeur uit Marseille die zich een coureur waant (Samy Naceri), een politie-inspecteur die steeds zakt voor zijn rijexamen (Frédéric Diefenthal) en eindeloze spectaculaire achtervolgingen over de Boulevard de Canebière en door de veel smallere zijstraatjes. De heldere doelstelling van de makers is aangenaam: Taxi draait om het zo snel mogelijk zo veel mogelijk auto's in de poeier rijden. Er is een soort plotje over een Japanse minister die in Frankrijk een gepantserde limousine komt kopen, en over de schoonvader van de taxichauffeur, een ijzervreter uit de Algerijnse oorlog, die naar believen het Franse militair-industrieel- complex in werking kan zetten. Zo wordt de taxi uit een vliegtuig neergelaten op de Champs-Elysées en mag deze onder toezicht van president Chirac meerijden in het militaire defilé van de Nationale Feestdag.

Twee erg mooie meisjes, een blonde Oostenrijkse en een Japanse, doen een knap karateduet, en de Franse voetballers zijn de beste van de wereld.

Niets om het lijf, maar verbazingwekkend effectief.

NRC Webpagina's
17 JANUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad