U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort nieuws

IFFR opent met zeventien films tegelijkertijd

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 13 DEC. De dertigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) zal niet geopend worden met één film, maar met zeventien films. Er worden via lezersaanbiedingen van met het IFFR samenwerkende media vijfduizend kaartjes uitgedeeld aan het publiek voor de openingsfilms, die in alle zalen van het festival tegelijk te zien zullen zijn. Het programma zal een dwarsdoorsnede opleveren van de programmering van het festival (24 januari - 4 februari 2001). Vorig jaar opende IFFR met Michael Manns Hollywoodproductie The Insider. Die keuze bracht enig debat teweeg over de representativiteit van de openingsfilm voor de rest van het programma.

Ajaxfilm nu ook in Delft te zien

DELFT, 13 DEC. De documentaire Ajax, daar hoorden zijn engelen zingen van Roel van Dalen draait vanaf vrijdag in de bioscoop Studio-D in Delft. Bij de bioscoop zullen veiligheidsmensen surveilleren. In Groningen, Utrecht en Den Haag werd de film uit de roulatie gehaald na dreigementen van mogelijke voetbalsupporters van rivaliserende clubs. (ANP)

Mariken naar Berlijns festival

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 13 DEC. De Nederlandse kinderfilm Mariken van André van Duren is uitgenodigd voor het jeugdfilmprogramma van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Het festival, voor het laatst geleid door Moritz de Hadeln, wijdt een retrospectief aan de Amerikaanse acteur Kirk Douglas.

Prijzen voor Lek

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 13 DEC. De Nederlandse film Lek is op het Noir in Festival, een evenement voor thrillers en science fiction in het Italiaanse Courmayeur, bekroond met de Napapijiri-prijs. Een jury, waar onder meer de Iraanse regisseur Abbas Kiarostami in zat, kende de prijs toe aan hoofdrolspelers Cas Jansen en Victor Löw.

Vervolgfilms

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 13 DEC. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety pareert Sony Pictures Entertainment, eigenaar van studio Columbia Tri-Star, de tegenvallende resultaten van bijna alle films behalve Charlie's Angels, het komend jaar met de productie van een groot aantal vervolgfilms. Op het programma staan Men in Black 2, Stuart Little 2, Jumanji 2, Blue Streak 2, Anaconda 2, The Mask of Zorro 2 en natuurlijk Charlie's Angels 2.

NRC Webpagina's
13 DECEMBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad