U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

T I T E L : Where the Heart is
R E G I E : Matt Williams
M E T : Natalie Portman, Ashley Judd, Stockard Channing, Joan Cusack, Sally Field, Dylan Bruno, James Frain

In: 16 theaters

Meisje maakt eigen familie

Door DANA LINSSEN
Zou het met dat lijzige Amerikaans dat ze in het Zuiden van de Verenigde Staten spreken hetzelfde zijn als met Brabants? Dat mensen er al vanzelf om moeten lachen, omdat ze denken dat het grappig is?

Veel van de opgelegde humoristische aantrekkinskracht van de tragikomedie Where the Heart is, het filmdebuut van televisieproducent Matt Williams (The Cosby Show, Roseanne) schuilt in een hecht kluster van actrices die ieder hun eigen variant op dat jeuïge taaltje zingzeggen.

Rijzende ster Natalie Portman (Mars Attacks!, Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace) is Novalee Nation, de op vijfjarige leeftijd in de steek gelaten dochter van een alcoholistische moeder. Op een dag waarop al evenveel vijven haar ongeluk dicteren, wordt ze ruim tien jaar later hoogzwanger voor een winkelcentrum achtergelaten door haar akelige vriendje, met slechts $5,55 op zak en geen puf meer om nog een stap te zetten.

Uit de staalkaart aan white trash desperado's die vervolgens haar pad kruist, stelt ze haar eigen disfunctionele familie samen, die zich vol onhandige liefde over Novalee en haar inmiddels geboren dochtertje ontfermt. Al die levens worden er in aangename vaart doorheen gejaagd, met als voornaamste nadeel dat geen grap beklijft en niets echt pijn doet in Where the Heart is.

NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad