U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort Nieuws

Tuschinski gaat dicht voor een jaar

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 7 NOV. Vanaf donderdag 15 november gaat Pathé Tuschinski in Amsterdam tot eind volgend jaar sluiten voor een ingrijpende renovatie. De drie nieuwe zalen van Pathé Arthouse aan de Reguliersbreestraat blijven wel doordraaien. Twee dagen voor de sluiting opent in de directe nabijheid van Tuschinski aan de Vijzelstraat Pathé De Munt. Met dertien zalen en doorlopende voorstellingen vanaf 12 uur 's middags wordt dit de grootste bioscoop in de binnenstad van Amsterdam.

Nominaties voor Europese films

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 8 NOV. Geen enkele Nederlandse speelfilm of documentaire heeft een nominatie van de Europese Filmacademie in de wacht weten te slepen voor de op 2 december in Parijs uit te reiken Europese filmprijzen. Vier films werden elk in drie categorieën genomineerd: de Franse producties Harry un ami qui vous veut du bien van Dominik Moll en Le goût des autres van Agnès Jaoui, het Engelse Billy Elliot van Stephen Daltry en het Italiaanse Pane e tulipani van Silvio Soldini. Naast deze vier titels worden als beste film genomineerd Dancer in the Dark van Lars von Trier (twee nominaties, waarvan een voor actrice Björk), Trolösa van Liv Ullman (ook twee nominaties) en de animatiefilm Chicken Run van Nick Park en Peter Lord. De prijsuitreiking zal worden uitgezonden door Canal+.

Het paradijs dubbel bekroond

GENÈVE, 7 NOV. De NPS-televisiefilm Het paradijs van regisseur Maarten Treurniet heeft deze week de hoofdprijs gewonnen van het festival 'Cinéma tout écran' in Genève. Hoofdrolspeelster Renee Fokker werd bekroond als beste actrice door het in televisiedrama gespecialiseerde festival (AFP).

NRC Webpagina's
8 NOVEMBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad