U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Kort nieuws

Amerikaanse actrice Jean Peters overleden

LA JOLLA, 25 OKT. Naar nu pas bekend werd is op 13 oktober in het Californische La Jolla de Amerikaanse actrice Jean Peters (73) aan leukemie overleden. De ster met bruine ogen en donker haar was in de jaren vijftig onder meer de tegenspeelster van Marlon Brando (in Viva Zapata!, 1952) en van Marilyn Monroe (in Niagara, 1953). De voormalige miss Ohio was niet alleen bekend wegens haar filmrollen, maar ook door haar huwelijken, eerst met oliebaron Stuart Cramer en daarna, in 1957, met miljardair, filmproducent en kluizenaar Howard Hughes, en ten slotte in 1971 met Stanley Hough, studiochef van 20th Century-Fox (AFP).

Belgische filmprijzen

Door onze kunstredactie
GENT, 25 OKT. Behalve Kruimeltje dingt ook de Belgisch-Nederlandse coproductie Iedereen beroemd van Dominique Deruddere volgend jaar mee naar een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. De Belgische inzending won vorige week in Gent een van de nationale filmprijzen. De prijs voor beste acteur ging naar Josse De Pauw. Rosetta van de gebroeders Dardenne, in 1999 winnaar van een Gouden Palm, kreeg de meeste prijzen: voor beste film, beste regie en beste actrice (Emilie Duquenne).

Acteursstaking VS voorbij

NEW YORK, 25 OKT. Aan de staking van Amerikaanse acteurs in de commercial sector is deze week een einde gekomen. Volgens een woordvoerder van de vakbonden is een principeakkoord bereikt over de voorwaarden van de betaling voor hergebruik en andere secondaire rechten. De op 1 mei van dit jaar begonnen staking werd gezien als een voorbode van mogelijke stakingen in de film- en televisiesector. (AFP)

Affiche Frankenstein

LOS ANGELES, 25 OKT. Een affiche van de film Frankenstein van James Whale (1931) is dinsdag voor 43.125 dollar gekocht op een veiling. Het betreft de enige nog bekende poster die in 1938 gemaakt werd voor een heruitbreng van de film met Boris Karloff. Het affiche is gekocht door een Hollywoodster die anoniem wenst te blijven.

NRC Webpagina's
25 OKTOBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad