U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Overheid eist namen sites op

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 3 OKT. Het rijk heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van websites, waarvan het zelf de enige sponsor blijkt te zijn. De staat eist de domeinnamen van de sites voor zichzelf op.

De domeinnamen regering.nl, miljoenennota.nl, prinsjesdag.nl en troonrede.nl moeten onverwijld worden overgedragen aan de Staat der Nederlanden, stelde landsadvocaat mr. H.J.M. Boukema gisteren voor de president van de Amsterdamse rechtbank. Deze namen zijn vorig jaar geregistreerd door De Digitale Advocaat, een juridisch adviesbureau in Amsterdam.

Maar de ironie wil, aldus raadsman mr. M.Ch. Kaaks van De Digitale Advocaat, dat de staat "nota bene de enige sponsor is, dat het ministerie van Binnenlandse Zaken prinsjesdag.nl onlangs nog betitelde als 'Leuke website! Heel nuttig en informatief' en dat het ministerie bijdragen levert aan de inhoud van de site".

Landsadvocaat Boukema meent echter dat De Digitale Advocaat zich dingen toe-eigent die aan de staat behoren. Volgens hem verwateren naam en reputatie van de staat als particulieren aan de haal gaan met aanduidingen als regering, miljoenennota en troonrede. Daarnaast verwijt hij de Stichting Internet Domeinnaamregistratie slordigheid, omdat tegen de regels in domeinnamen als regering.nl of namen van bedrijfstakken aan particulieren zijn verstrekt.

NRC Webpagina's
3 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad