U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

Prognose: 53,8 procent van de Denen tegen euro


KOPENHAGEN - 53,8 Procent van de Denen heeft bij het referendum donderdag tegen de komst van de euro gestemd, aldus een prognose van het tv-station TV, die is opgesteld na het tellen van 50,2 procent van de stemmen.

Waarnemers houden er rekening mee dat uiteindelijk 53 procent van de Denen in het referendum van donderdag neen heeft gestemd, tegen 47 dat ja heeft gestemd.

Het Deense neen tegen de euro, dat zich in de loop van de avond aftekende, zal nauwelijks economische gevolgen hebben en naar verwachting dan ook geen schok op wisselmarkten veroorzaken. Het is wel slecht voor de geloofwaardigheid van de Europese munt, met als gevolg dat de koers verder onder druk kan komen.

Het wordt evenwel nu minder waarschijnlijk dat Zweden in 2002 zijn eigen referendum over de Europese eenheidsmunt houdt.

Voor Groot-BrittanniŽ, het derde EU-land dat niet in de euro zit, verandert er echter niets, zei premier Blair donderdag op het congres van zijn Labourpartij in Brighton. Zijn regering wil in het voorjaar van 2002 een referendum houden, mits de Britse economie en die van de eurozone voldoende naar elkaar zijn toegegroeid. (ANP)

NRC Webpagina's
28 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad