U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Korte berichten

Hertenkamp dingt niet mee naar Gouden Kalf

UTRECHT, 20 SEPT. De televisieserie Hertenkamp, een coproductie van de VPRO en theatergroep Mug met de Gouden Tand, dingt niet mee naar een Gouden Kalf in de categorieën televisiedrama, -acteur en actrice op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Volgens een woordvoerster van het festival komt dat omdat de serie door de omroep niet is aangemeld. "Dat gebeurt wel vaker met televisieseries. We brengen op het festival wel een marathon van de laatste zeventien afleveringen van Hertenkamp. Daar is overleg over gevoerd met de VPRO. Kennelijk had een andere afdeling de serie moeten aanmelden." De VPRO geeft geen commentaar. Volgens Eric de Ruijter, zakelijk leider van Mug met de Gouden Tand, is er ergens iets mis gegaan. De serie is volgens hem wel aangemeld. "Daarna heeft iemand een grove fout gemaakt waar Hertenkamp de dupe van is geworden."

Toneeldiploma voor Monique van de Ven

MAASTRICHT, 20 SEPT. Actrice Monique van de Ven heeft in Maastricht alsnog haar toneeldiploma gekregen. Dat gebeurde zondag tijdens het vijftigjarig bestaan van de Maastrichtse toneelacademie. Van de Ven studeerde in 1972 net een jaar aan deze academie, toen ze een rol in Turks Fruit kreeg. De opleiding maakte ze niet meer af. Behalve Van de Ven kregen nog drie studenten, die voortijdig de school verlieten, hun diploma. Het gaat om Ger Thijs, Greet Vissers en Willem van de Sande Bakhuyzen. (ANP)

Roman Polanski zet advertentie

Door onze kunstredactie
LONDEN, 20 SEPT. Roman Polanski heeft in het Engelse dagblad The Guardian een advertentie gezet voor de hoofdrol in een film die de regisseur wil maken over de Poolse componist Wladyslaw Szpilman, die de oorlog overleefde omdat een Duitse officier van zijn muziek hield. De acteur moet volgens de advertentie gevoelig en kwestbaar zijn en charisma hebben. Kandidaten hoeven geen acteerervaring te hebben. Polanksi hoopt op deze manier iemand te vinden die vertolken kan wat hij over Szpilman denkt.

NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad