U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Korte berichten

Verhoeven en Van den Ende gaan samenwerken
Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 16 AUG. Paul Verhoeven en Joop van den Ende gaan samen drie films maken. Dat heeft de regisseur, die in Nederland was wegens de uitbreng van Hollow Man, bevestigd. Het gaat om twee Nederlandstalige films en een Engelstalige bewerking van een roman van Guy de Maupassant. De andere films worden volgens Verhoeven een thriller die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland speelt en een film over de Geuzen. Verhoeven en Van den Ende maken bij de ontwikkeling van de films gebruik van het gunstige belastingklimaat voor speelfilmproducenten en -investeerders in Nederland. Ze werkten eerder samen aan Verhoevens Spetters (1980).

Marco Müller weg uit Locarno
Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 16 AUG. Directeur Marco Müller van het Filmfestival Locarno heeft op de slotavond van het 53ste Zwitserse festival bekend gemaakt eerder dit jaar ontslag te hebben genomen. Müller was negen jaar directeur van het festival, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een van de voornaamste kleinere Europese filmfestivals. Müller zal zich gaan wijden aan het produceren van speelfilms. De belangrijkste prijs van het Filmfestival Locarno, het Gouden Luipaard ging naar de Chinese film Father (Bapa)van Wang Shuo. Een Zilveren Luipaard werd uitgereikt aan Little Cheung (Xilu Xiang) van Fruit Chang.

Marleen Gorris in Utrecht
Door onze kunstredactie
UTRECHT, 16 AUG. De nieuwe film van Marleen Gorris, The Luzhin Defense, draait eind september in het Nederlands Film Festival in Utrecht. In de op een verhaal van Nabokov gebaseerde film spelen onder meer Emily Watson en John Turturro. De film is begin september al te zien op het filmfestival van Toronto.

Brando naakt
Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 16 AUG. De Amerikaanse acteur Marlon Brando loopt op de set van The Score, een film van Frank Oz, halfnaakt rond. Brando wil er zo voor zorgen dat hij alleen vanaf zijn middel in beeld komt. De acteur wil zijn dikte verbergen. In de film spelen verder Robert De Niro, Edward Norton en Angela Bassett.

NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad