U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Korte berichten

Slecht weer leidt tot meer bioscoopbezoek
Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 9 AUG. Door het slechte weer deze zomer zijn er een half miljoen meer bioscoopkaartjes verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In juli telden de Nederlandse bioscopen volgens de Nederlandse Federatie voor Cinematografie 2,1 miljoen bezoekers, vergeleken met 1,6 miljoen in juli 1999. De top drie van best bezochte films bestaat uit de actiefilm Mission Impossible: 2, de Disney-tekenfilm Teigetjes Film en de horrorfilm Final Destination.

Minder recettes in Amerika
Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 9 AUG. Hollow Man, de nieuwste film van Paul Verhoeven, heeft tijdens zijn eerste weekeinde in de Amerikaanse bioscopen in totaal 26,8 miljoen dollar opgebracht. Het was vorig weekeinde de best bezochte film. De Amerikaanse bioscoopopbrengsten zijn deze zomer gemiddeld vijftien procent lager dan in 1999. Toen zag Amerika premières van Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace, Austin Powers, the Spy who Shagged Me, Big Daddy en Notting Hill. Ook droeg het onverwachte succes van de horrorfilms The Blair Witch Project en The Sixth Sense bij aan de recordrecette van 3 miljard dollar.

Kathedraal Gloucester wordt Zweinstein
Door onze kunstredactie
LONDON, 9 Aug. De negenhonderd jaar oude gothische kathedraal van de Engelse stad Gloucester wordt voor de verfilming van het eerste boek over Harry Potter getransformeerd tot de tovenaarsschool Hogwarts, in de Nederlandse vertaling Zweinstein. Warner Brothers' eerste keus was de kathedraal van Canterbury. De deken van Canterbury vreesde echter dat sommige christenen aanstoot zouden nemen aan de associatie van de kerk met hekserij.

Nieuwe film Nouchka van Brakel
ROTTERDAM, 9 AUG. Gerard Cox, Willem Nijholt en Pleuni Touw spelen in De vriendschap, de nieuwe film van Nouchka van Brakel. De opnamen voor de film, zijn deze week in Rotterdam begonnen. De vriendschap gaat over twee vrienden die elkaar na veertig jaar weer ontmoeten en, net als toen, verliefd worden op dezelfde vrouw. (ANP)

NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad