U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

N R C   H A N D E L S B L A D  -  F I L M  &  V I D E O
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Korte berichten

Blote DiCaprio alsnog te zien

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 2 AUG. Het achterwerk van filmster Leonardo DiCaprio is binnenkort in de bioscoop te bewonderen. Tegen het uitdrukkelijke verzoek van DiCaprio in brengt Zentropa, de filmmaatschappij van de Deense regisseur Lars von Trier, de experimentele film Don's Plum van R.D. Robb en John Schindler uit. DiCaprio stript in de zwart-witfilm en mijmert over het gebruik van groente bij erotische spelletjes. De filmster heeft twee jaar geleden, samen met medespeler Tobey Maguire, een verschijningsverbod kunnen bewerkstelligen voor Amerika en Canada. In december zal Don's Plum in Europese en Aziatische bioscopen draaien.

Ere-luipaard voor Paul Verhoeven

LOCARNO, 2 AUG. Paul Verhoeven krijgt deze week op het filmfestival van Locarno een Ere-luipaard. Het festival wil met deze onderscheiding voor de Nederlandse maker van onder meer Basic Instinct de 'alternatieve Hollywoodfilm' onder de aandacht brengen. In de VS draait sinds deze week Verhoevens nieuwste film Hollow Man. (ANP)

Autodiefstal

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 2 AUG. Filmdistributeur Buena Vista International wenst op geen enkele manier aansprakelijk te worden gesteld voor een eventuele toename van het aantal autodiefstallen in Nederland na de première van de actiefilm Gone in 60 Seconds. In deze film, die op 10 ausustus in de bioscoop komt, moet acteur Nicolas Cage vijftig zeldzame auto's stelen. De Canadese politie zag na de première van de film in de stad Burnaby eerder dit jaar het aantal autodiefstallen met maar liefst vijftig procent toenemen. Dat staat in twee krantenknipsels die Buena Vista bij het persmateriaal van de film voegde. Een woordvoerdster verduidelijkt desgevraagd dat het een 'ludieke actie' betreft.

Ali vs. Louis

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 2 AUG. De Amerikaanse acteur Will Smith gaat de hoofdrol spelen in The Greatest, een film over het leven van Muhammad Ali. De bokslegende heeft hem zelf gevraagd de rol te spelen. Spike Lee wilde de film graag regisseren, maar studio Columbia Pictures gaf de voorkeur aan Michael Mann (The Insider, The Last of the Mohicans). Lee regisseert nu een film over een andere zwarte bokser, Joe Louis. De film zal zich concentreren op het gevecht tussen Louis en de Duitse kampioen Max Schmeling in 1938.

NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad