U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

F I L M   V O O R A F :
Te puur voor platte seks

COEN VAN ZWOL
De Amerikaanse televisiezender Fox Network heeft deze week besloten dat haar grootste succes van dit jaar niet voor herhaling vatbaar is. De 23 miljoen Amerikanen die op 15 februari keken naar Who wants to marry a multimillionaire verkneukelen zich nu over de schandalen die de show heeft voortgebracht.

Het uitgangspunt van de show deed critici al meteen steigeren. Bedoeling was dat de 42-jarige entertainer, onroerend goed-makelaar en steenrijke Rick Rockwell op televisie uit vijftig vrouwen zijn bruid zou kiezen. Aan kandidaten geen gebrek: Fox claimt dat 5.000 vrouwen zich opgaven. De show werd opgenomen in Las Vegas en eindigde in een huwelijksvoltrekking. Uitverkorene was de 34-jarige hoogblonde verpleegster Darva Conger, die samen met haar rivalen in zwempak en in trouwjurk over het podium paradeerde. Conger versloeg haar naaste rivale, een rolschaats-kampioene, met haar 'smaakvolle' speech. "Ik zal je vriendin zijn, je minnares, je partner. Je zal je nooit vervelen", fluisterde ze bedeesd. Haar rolschaats-rivale riep daarentegen dat zij zeer bedreven was in het rolschaatsfiguur 'zit-en-draai'. Om daar ten overvloede aan toe te voegen "dit verwijst naar seks!" en daarna in hysterisch gegiechel uit te barsten.

Darva Conger maakte haar belofte in het geheel niet waar. Gisteren kondigde Conger na een mislukte huwelijkscruise aan het huwelijk te willen ontbinden. Al direct na de show had ze Rockwell gezegd niet op hem te vallen. Tijdens de cruise hadden ze in aparte cabines geslapen. Waarom Conger aan de show had meegedaan? Verblind door de glamour van de televisie, erkende ze. "Ik heb er niet goed over nagedacht."

Deze snelle ontbinding van het huwelijk is overigens niet de reden dat Fox de show schrapt. Dat besluit werd genomen toen bekend werd dat Rockwell in 1991 in Los Angeles een straatverbod was opgelegd omdat hij een vroegere vriendin had geslagen en met de dood had bedreigd. Rockwell, die dat eerst ontkende, erkende gisteren in het programma Dateline dat hij indertijd stapelverliefd was geweest. Het enige geweld dat hij tegen Goyne had gebruikt, was het laten leeglopen van de banden van haar auto, zei hij. Bovendien blijkt Rockwell niet echt puissant rijk: hij bezit slechts een magere twee miljoen dollar.

Rockwell houdt staande dat de Caraïbische cruise een succes was. Dat het niet tot vrijen kwam, kwam volgens hem omdat de liefde tussen hem en Darva te puur was voor platte seks. De formule van de show vindt hij nog altijd uitstekend. "Een vrouw uitkiezen is als een computer uitkiezen."

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)