U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   S P O R T
( a d v e r t e n t i e )        
De Waddenzee op Internet

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
VNO-NCW

NOC*NSF


Blankert enige kandidaat leiding sportkoepel NOC

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 29 DEC. Voorzitter H. Blankert van de werkgeversorganisatie VNO-NCW is de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de sportkoepel NOC* NSF.

Dit heeft J. van der Reijden, interim-voorzitter van NOC*NSF, vanmorgen bevestigd. ,,Hij is de enkelvoudige kandidaat en hij heeft een positieve grondhouding'', zei Van der Reijden vanuit zijn vakantieadres op Terschelling. Blankert (58) is de beoogde opvolger van W. Huibregtsen, die afgelopen winter in opspraak kwam na een publicatie over prins Willem-Alexander. Huibregtsen stelde zijn functie ter beschikking en werd tijdelijk opgevolgd door Van der Reijden, die op zoek ging naar een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap. ,,Blankert wil dat ik hem eerst ga inwerken'', zei Van der Reijden vanmorgen. Blankert keert vandaag terug uit Egypte. Hij zal half januari een bestuursvergadering bijwonen van NOC*NSF. Van der Reijden onderstreepte dat de ledenvergadering van de sportkoepel nog akkoord moet gaan met de benoeming van Blankert. ,,Het bestuur is in elk geval heel enthousiast'', aldus Van der Reijden.

Blankert draait al vele jaren mee in het sociaal-economisch overleg in Nederland. Vanuit de werkgeversvereniging voor de grootmetaal (FME) werd hij in 1992 benoemd tot voorzitter van de christelijke werkgeverskoepel NCW. Samen met toenmalig VNO-voorzitter Rinnooy Kan was hij in 1994 verantwoordelijk voor de onmogelijk geachte fusie tussen beide werkgeversclubs. Blankert wist zijn organisatie rijp te maken voor samensmelting met het veel grotere en machtigere VNO. In 1996 werd hij voorzitter van VNO-NCW, na het vertrek van A. Rinnooy Kan naar bankverzekeraar ING.

Blankert staat bekend als een groot sportliefhebber. Als inwoner van Rotterdam is hij een enthousiaste aanhanger van Feyenoord. Nog steeds gaat hij regelmatig naar thuiswedstrijden in De Kuip. Zijn voorliefde voor sport is hem de afgelopen jaren goed van pas gekomen bij de onderhandelingen met de vakcentrale FNV, waar hij zowel met voormalig voorzitter Stekelenburg als zijn opvolger De Waal veelvuldig over voetbal kon praten. Wordt er tijdens officiële diners een belangrijke wedstrijd gespeeld, dan laat hij zich door de obers steeds de tussenstand melden.

NRC Webpagina's
29 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)