U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Endemol koopt deel Helkon


HILVERSUM, 20 JULI.Amusementsconcern Endemol heeft een belang van 51 procent genomen in het Duitse Helkon Media, distributeur van internationale televisie- en speelfilms. Endemol kan dit meerderheidsbelang de komende jaren uitbreiden. Helkon Media rekent dit jaar op een omzet van 80 miljoen gulden, een verdubbeling vergeleken met 1997. Endemol verwacht dat de participatie in Helkon dit jaar al zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Helkon (30 werknemers) levert Europese klassiekers en Amerikaanse films aan Duitse commerciële tv-stations als RTL Television, Pro 7 en Sat 1. Daarnaast financiert en produceert Helkon op beperkte schaal films. Helkon zal gaan samenwerken met de internationale distributietak van Endemol.

De deelneming past in de strategie van de Hilversumse pretfabriek om uit te groeien tot een ,,belangrijke distributeur'' op de vijf grootste Europese markten: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Endemol haalde in de eerste helft van het boekjaar 1997/98 al ruim 26 procent van zijn televisie-omzet uit Duitsland, de grootste markt van Europa. Rond de eeuwwisseling moet de omzet 1 miljard gulden bedragen, terwijl dat over het boekjaar 1996/97 nog 600 miljoen gulden was. (ANP)

NRC Webpagina's
20 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)