U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    F I L M  &  V I D E O  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


S c h a k e l s
Weekend of terror
Dark City


Bioscoopagenda Nederland
www.bios.nl


The Weekend of Terror keert terug in Tuschinski

Door HANS BEEREKAMP
Dark CityTwee jaar geleden vond in het Amsterdamse Tuschinskitheater de dertiende en naar het scheen laatste editie plaats van The Weekend of Terror.

De initiatiefnemers van de tot een traditie uitgegroeide jaarlijkse nachtmarathons van horror-, science fiction- en fantasyfilms hielden het wel voor gezien. Met name de beheersing van de uitwassen in het gedrag van het publiek, dat graag van instemming en afkeer getuigt door het uitrollen van toiletpapier en de manipulatie van etenswaren, gaven de organisatoren langzamerhand meer kopzorgen dan plezier.

Office Killer Geheel volgens de regels van het horrorgenre bleek deze voortijdige dood toch niet het definitieve einde. Onder het motto Resurrection! heeft een nieuwe generatie horrorfans de organisatie overgenomen en kan er a.s. vrijdag- en zaterdagnacht toch weer gegriezeld worden in The Weekend of Terror Part 14; wel worden er 'gezien de monumentale status' van het Tuschinskitheater uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zullen surveillanten in de foyers toezien op eventueel vandalisme.

Dark City Zoals gebruikelijk worden er per nacht acht verschillende films vertoond in twee zalen. Op een enkele uitzondering na betreft het niet eerder in Nederland vertoonde films. Tuschinski 3 is bestemd voor het wat meer excentrieke werk, zoals Cindy Shermans al in het Rotterdamse festival opgenomen camphorror van en met dames, Office Killer. De grote zaal is het domein van de spectaculaire hardcore. Onder meer worden Dark City van Alex Proyas en Perdita Durango van de Spaanse specialist Alex de la Iglesia verwacht.

Kaarten in de voorverkoop bij Tuschinski; Lumière, Rotterdam; Rembrandt, Utrecht; Pathé Groningen, Maastricht en Scheveningen.

NRC Webpagina's
1 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)