U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Registratiekamer kritiseert PTT-net
De Registratiekamer heeft kritiek op de manier waarop PTT Telecom omspringt met persoonsgegevens van klanten. Volgens de Registratiekamer, die toezicht houdt op de Wet Persoonsregistraties, handelt PTT Telecom onrechtmatig omdat het klantenbestand van 'Het Net' van PTT Telecom - dat de persoonsgegevens van abonnees bevat - voor iedere bezoeker van dit netwerk te raadplegen is.



Omzeiling boekenprijs via Internet
Het Belgische bedrijf Proxis gaat via Internet met kortingen boeken van Nederlandse auteurs verkopen. De boekverkoper omzeilt daarmee de in Nederland geldende vaste boekenprijs.



RTL Nieuws essentieel voor pluriformiteit Teleurgestelde, opgeluchte en zelfs geschokte reacties na de berichten dat de Holland Media Groep drastisch gaat bezuinigen. In het radioprogramma Met het oog op morgen werden afgelopen vrijdag de slingers al opgehangen: RTL Nieuws zou de handdoek in de ring hebben gegooid.



HMG verbreekt samenwerking met noodlijdend TV10
De Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-stations RTL4, RTL5 en Veronica, verbreekt de alliantie met het noodlijdende TV10.



Noodlijdend TV West wacht op een wonder
Het einde van de regionale televisiezender TV West lijkt nabij omdat een reddingspoging van Gedeputeerde Staten op onvoldoende politieke steun kan rekenen.



Mooi verhaal maar is het waar
Wie houdt er niet van onthullingen? Zij zijn het zout in de pap, zij geven de journalistiek glans en legitimatie. Maar het is een speciaal vak. De onthuller moet zijn verhaal climactisch opbouwen en vooral met waterdichte bewijzen komen, zodat de lezer verpletterd en verontwaardigd achterblijft.




De computer- en multimediabeurs Cebit die vandaag is begonnen heeft veel te bieden. Er staan bijna 7.000 bedrijven en instellingen op de beurs die naar verwachting 30.000 bezoekers zal trekken. Er wordt niet alleen aandacht aan nieuwe techniek en elektronische marketingstrategieën besteed, maar ook aan privacybescherming en digitale burgerrechten. De Deutsche Welle zendt via Internet een nieuwsprogramma over de Cebit uit.

(www.messe.de/cb98)

NRC Webpagina's
19 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)