U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Polygram zet aparte tv-divisie op


LOS ANGELES, 6 MAART. Polygram, de muziek- en filmuitgeverij van Philips, zet een aparte divisie op voor de produktie en distributie van televisieprogramma's. Tot nu toe vielen de beperkte tv-activiteiten nog onder de filmdivisie.

De onderneming, die groot is geworden als muziekproducent, stapte begin jaren negentig in de filmindustrie en is inmiddels in staat jaarlijks twaalf tot vijftien films te produceren. Ook heeft Po lygram de rechten op zo'n vierhonderd films verworven. Het afgelopen halfjaar kwam de filmdivisie voor het eerst uit de rode cijfers.

Produktie en distributie van tv-programma's ziet Polygram als een belangrijk onderdeel van zijn visuele activiteiten. Hoewel de Philips- dochter nu een serieuze speler is in het film-mekka Hollywood ontbrak een belangrijke positie in de ook daar gevestigde televisie-industrie. Ook andere grote filmmaatschappijen zijn actief als producent van tv-programma's.

Het nieuwe onderdeel krijgt de naam Polygram Television en zal vanuit Los Angeles gaan werken. Bob Sanitsky is per 1 april benoemd tot president van dit onderdeel. Onder zijn leiding moet Poly gram Television uitgroeien tot een volwaardige, wereldwijd werkende groep.

Twee jaar terug sloeg Polygram zijn eerste slag in de televisie-industrie door de aankoop van International Television Corporation Entertainment (ITC). Dit bedrijf, waarvoor Polygram 156 miljoen dollar neertelde, beschikte ten tijde van de aankoop over een bibliotheek van 350 speelfilms en tv-series. Naast de rechten op rolprenten als Sophie's Choise en Boys from Brazil bezit ITC de rechten op fameuze series als Thunderbirds en The Saint. (ANP)

NRC Webpagina's
6 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)