U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Webwereld
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

Terug naar overzicht

1999

Filmfestivals
De sites van de grote filmfestivals worden voor dit jaar al in gereedheid gebracht. Dat geldt in ieder geval voor het Sundance- festival, dat eind deze maand in de Amerikaanse staat Utah wordt gehouden. Het festival wordt georganiseerd door het Sundance Institute, waarvan acteur en regisseur Robert Redford voorzitter is. Op hun mooi ontworpen site staat informatie over het programma, vervoer, huisvesting en de bioscopen waar de films worden vertoond. Via het web zijn nu al fragmenten van films en documentaires te zien.
(www.sundancechannel.com)
8 januari 1999

Internet voorspellingen
Voorspellen is moeilijk, ook wanneer het Internet betreft. Zal de communicatieve functie van cyberspace het uiteindelijk winnen van het consumptieve geklik? Zal het winkelen op het net in 1999 een grote doorbraak beleven? De verwachtingen van Internetspecialisten voor komend jaar lopen sterk uiteen. De conclusie na het zien van deze site luidt dan ook: niemand die het weet.
(www.zdnet.com/yil/content/mag/9901/predictions.html)
7 januari 1999

Azteken kalender
Deze site herleidt elke dag naar de juiste dag op de heilige Aztekenkalender. Gelukkig is er ook uitleg over de gecompliceerde berekeningen naar zonnejaar, periode en dag. De maker van deze grondig onderbouwde site raakte geïnspireerd door de Aztekencultuur na een bezoekje in Mexico. De website bevat een calculator en de Aquabrowser om door de dynamische omgeving van de Aztekenkalender te surfen.
(www.xs4all.nl/~voorburg/aztec/)
6 januari 1999

Zonsverduistering
De totale zonsverduistering van woensdag 11 augustus is in grote delen van het Europese vasteland te zien, al zullen wij daarvoor naar Noord-Frankrijk moeten. Er is alvast een site aan het verschijnsel gewijd, met mooie, duidelijke kaarten met de baan van de verduistering, voorzien van exacte tijden, plaatsen en ander interessant cijfermateriaal. De zon blijft het langst verduisterd boven Boekarest: 2 minuten en 23 seconden.
(www.hermit.org)
5 januari 1999

Oud en Nieuw 1999
We staan aan het begin van het jaar. Deze week kijken we naar websites die vooruitblikken op 1999. Earthportals gaat over Oud en Nieuw 1999: de overgang naar 2000. Deze jaarwisseling zal volgens Earthportals een major psychological event zijn. Wat dus te doen? Naar Times Square in New York, waar tv-schermen alle tijdzones aangeven? Of naar Dublin, waar een millenniumklok uit het water zal verrijzen?
(www.earthportals.com/newyear.html)
4 januari 1999

NRC Webpagina's
JANUARI 1999
Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) DECEMBER 1998